Доайен на словото в Димитровград издаде 22-ра книга

Поетът Ангел Ников

„Песен наум” е озаглавен лирическият сборник на поета Ангел Ников. Книгата стана литературен факт съвсем в началото на 2012 г. и е издадена със съдействието на община Димитровград.

Заедно с автора на „Песен наум”, още трима димитровградски творци- Николай Ганчев, Демир Демирев и Величка Петрова получиха миналата година финансова подкрепа по предложение на кмета от предния мандат Стефан Димитров.

Един от доайените на словото в Димитровград, Ангел Ников е автор на 21 книги: „Българин да се наричаш”, „Тополи в есента отиваха”, романът „Островът”, „Вик” , „Сонети", „На стълбището на съда”, разказите „Реката”, повестите „Гоганите” и „Кладата” , поетичната поредица „Самотните пространства на духа” и много други.

 Двайсет и втората книга на Ангел Ников „Песен наум” съдържа в себе си 71  избрани  стихотворения. Сборникът е под съставителството на родения в Хасково поет Маргарит Жеков. Издателство „Литературен форум” е подало ръка на Ангел Ников за да вини книгата му бял свят, тя е първата книга за 2012 г. на Библиотека „Българска сбирка”, под редакцията на поета и писателя Марин Георгиев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини