Ромски деца сурвакаха кмета Димов за Банго Василий

С наричания за здраве, берекет и пълна къща "засипа" Иво Димов Желязко от кв.Изток

14 ромски деца от кв.Изток посетиха днес по обяд димитровградския градоначалник Иво Димов, за да го сурвакат за празника Банго Василий. По традиция тази вечер ромите посрещат своята Нова година, което бе и повода за визитата. С наричания за здраве, берекет и пълна къща Желязко благослови кмета и му пожела по-малко проблеми.

Момичетата и момчетата от детска вокално-танцова формация "Изгрев" с ръководител Дора Вълева изпълниха и танц, с който впечатлиха Димов. Последваха заслужени аплодисменти и почерпка от банани и лакомства.

Използвайки визитата си при кмета, малчуганите от малцинствения квартал и техните ръководители помолиха за съдействие за участие в международен конкурс в Несебър това лято. Там малките танцьори искали да се явят, но не им достигат средства, поясни ръководителят на формацията Дора Вълева.

Че ще им помогне с парите, обеща градоначалникът, а от танцьорите поиска да се върнат с поне едно отличие от форума в морския град.

И миналата година за участие във фестивал във Велико Търново децата от формация "Изгрев" към Детски и Младежки център са разчитали на подкрепата на общината. За осъществяване на пътуването им тогава местната администрация в лицето на бившият кмет Стефан Димитров е отпусналасумата от 700 лв. 

Т.Милева

Че умеят да танцуват показаха за пореден път децата от воланто-танцова формация "Изгрев"
Петгодишните Юлиян и Динка също сурвакаха Иво Димов
С банани и лакомства почерпи децата Иво Димов

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини