След Езиковата, още две училища в Димитровград минаха на отопление с газ

В Езиковата първи започнаха да се отопляват на газ още миналата година

Поетапно подвързване на обществени и училищни сгради към газоразпределителната система на Димитровград, започнаха от общината. Това коментира на пресконференция днес зам.кметът Владимир Митрушев.

Към газовата мрежа, изградена от "Сити газ" от днес са включени Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров", ОУ"Пенчо Славейков" и ОУ"Алеко Константинов". До 20 януари това ще се случи и с училище "Любен Каравелов", което е първия етап на поетапното подвързване.

След определена процедура на договаряне, на втори етап на отопление с газ ще преминат детските гранини - "8 март", "Пролет", "Слънце", "Райна Княгиня"  и сградата на Общинска администрация. От общината се надяват реално това да се случи до месец.

Следващия отоплителен сазон - 2012/2013 година, на газ ще се топлят още две училища - ПМГ "Ив.Вазов" и СОУ"Васил Левски". В първото училище сега там текът ремонти, във второто такива предстоят през март.

Според зам.кметът, близо 28% икономии ще бъдат реализирани в училищата, които са на делегиран бюджет след като започнат да се отопляват със синьо гориво. Спестените от училищата пари могат да се вложат в различни каузи, каза още Владимир Митрушев.

Децата в ОУ"П.Славейков" също се топлят със синьо гориво от началото на тази седмица

Митрушев припомни, че газоразпределителната мрежа на "Сити Газ" на територията на града вече е изградена. На следващ етап ще се мисли за въвеждане на отопление на газ и в театъра.  Засега от тукашната администрация мислят как да финансират ремонтните дейности в сградата на Общинския театър, които се очертават да са за около 1 000 000 лв. Преговори за въвеждане на системата за отопление със синьо гориво ще се водят и за сградата на МБАЛ"Св.Екатерина".

На газ до месец минават и четири гранини, сред тях и "Пролет"

Припомняме, че новината за въвеждането на отоплението с газ съобщи първо пред Dimitrovgrad.bgvesti.net в началото на тази седмица кметът Иво Димов. Тогава той поясни, че е разпоредил на директорите на училища и градини да подготвят договори с лицензирания доставчик за града.

На пресконференция зам.кметът Митрушев /в средата/ разказа за въвеждането на газовото отопление в Димитровград

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини