Кметът: Не съм против ремонта на Детско отделение

               Кметът Иво Димов

"Нямам нищо против да се направи ремонт на Детското отделение в Димитровград, но трябва да се погледне въпроса малко по-мащабно". Така кметът Иво Димов коментира заявеното от групата на "Да за Димитровград" намерение да отстоява внесената докладна за подобряване състоянието на детския стационар. Димов я определи като поредната докладна с искане за разходи от групата на "Да за Димитровград", но според него не е правилно да се работи на парче и трябва да се мисли глобално.

"Искането за определени разходи, трябва да бъде свързано и с конкретните приходи в общината", поясни кметът. В сградата на Детско отделение има и друг станионар, може да се помисли за цялостна реконструкция, а не само отделни части", допълни градоначалникът.

"Правя всичко по силите ми да възвърна облика на МБАЛ "Св.Екатерина", сключихме договор с Университетската болница в Ст.Загора, работи се и по други проекти за ремонт на здравното заведение", каза Димов. В тази връзка той припомни за утрешната среща с лекарите от доболничната и болничната помощ в Димитровград, която ще коментира наболели въпроси в здравеопазването.

"Детското заведение в Меричлери ще продължи да съществува, просто предлагам един начин за оптимизация", каза Димов, коментирайки внесената от него докладна на идвата сесия в четвъртък. Той припомни, че от 2013-та година детските градини ще бъдат на делегирани бюджети. "Ако едно детско заведение не разполага с деца, на базата на които ще се отпускат пари, то то няма да може да се издържа.

"Моето предложение е градината в Меричлери да се обедини с тези в кварталите Мариино и Черноконево, като по този начин ще се оптимизират приходите", подчерта Димов. Според кметът, ако това не се случи сега, най-късно до ноември месец градината ще бъде преструктурирана.

Неговата идея е единият от преподавателите в градината да бъде назначен като помощник-директор, като това е местен човек. Средната месечна посещаемост в детското заведение в малкия град през 2011-та е от 15 до 17 деца, мотивира се Димов.

Що се отнася за предложените на предстоящата сесия докладни за концесии за добив на инертни материали в общината, Димов е на мнение, че има законова рамка, с която трябва да се съобрази проекта за решение в докладната. Според него, като бивш кмет Стефан Димитров добре знае това. "Законово нямам право да излезна с друг проект за решение към общинарите, а тяхна е думата дали ще се съгласят на тези концесии", разясни кметът.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини