Тихомир Митев -хореограф на годината, Ивайло Янев стана танцьор №1

Тихомир Митев - ръководителят на "Галаксико" стана хореограф на годината

Хореографът на балетен център "Галаксико" Тихомир Митев стана хореограф на година, а неговия възпитаник Ивайло Янев -танцьор на 2011 -та година. Това се случи по време на официалната церемония по връчването на годишните награди на Българската спортна танцова федерация. Домакин бе Димитровград и залата на Общински театър "Апостол Коромитев". Митев отнесе приза и за най-добър организатор на събития за миналата година.

Призът за съдия на 2011-та получи ръководителят на балет "Тангра"  Хасково Дорина Инджова. Хореографът на хасковския балет "Рона" Милена Налбантова взе награда за принос в развитието на белиденса. Миглена Бинева, ръководителят на хип-хоп хормацията “Street dust” получи наградата за хип-хоп. Раздадени бяха дузинаотличия в областта на различните танцовални жанрове.

За принос към балетното изкуство Танцовата федерация награди с плакети председателят на ОбС-Димитровград Стефан Димитров, кметът  на Димитровград Иво Димов и Георги Иванов -кмет на Хасково. Гости на проявата бе Областният управител Ирена Узунова.

Примабалерината Диляна Никифорова

Примабалерината на Националната опера и балет Диляна Никифорова и сценичният й партньор Росен Канев бяха специални гости на церемонията. Те изпълниха и части от свои композиции, сред който "Кармен". На сцената се изяви и хореографът на годината Тихомир Митев, който танцува в дует с Ивета Бинева.

Хасковските формации "Тангра" и "Рона" бяха част от програмата на церемонията на танцовата федерация в Димитровград, както и "Звездните момичета" на Борис Вълканов,а също и Вокална група "Таралежите".

Председателят на ОбС-Стефан Димитров връчи част от статуетките на победителите
Street dust
Областният управител Ирена Узунова поднесе приветствие

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини