Кметът Димов: Такава зима не е имало от 10 години

Приоритет в почистването са главните улици, днес се извозваше снега от малките отсечки

Към този час водоподаването във всички села от общината е нормално, с изключение на Сталево, ток има навсякъде, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net кметът Иво Димов. Той поясни, че общината полага всички усилия по снегопочистването. Според Димов, истината е, че такава зима не е имало в Димитровград поне от 10 години.

"Приоритетно и днес се чистят главните булеварди на града и околовръстното шосе, от "Неотитан" се погрижиха и за редица второстепенни отсечки", каза кметът. Лично градоначалникът следи как се извозват купчините със сняг, натрупани по различни точки в града.

Според димитровградският кмет, проблем е и недостатъчната техника, която на моменти излиза от строя. Димов е осигурил допълнилнители машини от две фирми, които също помагат в разчистването на преспите в последните два дни.

Засега извозването на сметта от контейнерите също е нормално, няма пропуски в това отношение, увери кметът. "Хората работят непрекъснато, без почивка, а такава не се очертава и тази вечер, след началото на новия снеговалеж", категоричен бе градоначалникът.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини