Обрушват опасните части от фасадата на блок №7 в Димитровград

Идния вторник и сряда от Общината ще премахват опасно висящите части на фасадата на блок № 7

Премахване на опасно висящите части от фасадата на печално известния блок №7 на бул."Благоев" предприемат от Общината следващия вторник и сряда, 21 и 22 февруари.

По думите на зам.кметът Владимир Митрушев, ще бъдат обрушени частите върху блока, които създават опасност за минаващите по тротоара хора.

Мярката е част от набелязаното по време на срещата с домоуправителите и наемателите на търговски обекти от блока, и общината на 15 февруари. Тогава се взе решение за формиране на план-сметка, която да определи колко ще струва наложащия ремонт на покрива и фасадата на сградата.

Заради акцията по обрушването има заповед на градоначалника Иво Димов, с която се забранява престоя и паркирането на автомобили по северното платно на бул."Д.Благоев" до блок №7 и бул."България" №1. Забраната е за времето от 20 до 22 февруари от 0 часа до 24 часа.

На мястото, където обичайно паркират коли ще бъде изграден временен тротоар, поясни пред Dimitrovgrad.bgvesti,.net зам.кметът Митрушев. Обрушването е наложително, според общинската управа, заради зачестилите случай на откъртена мазилка от блока, за което вече няколко пъти писахме.

Тротоарът до блок №7 на бул."Благоев" ще бъде затворен за движение два дни

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини