Донев призна за тройните цени на хапчетата. Преглед на националния печат

„24 часа": Харизанов уволнен за скрито дело и голи снимки

Шефът на борда на директорите на "Напоителни системи" Георги Харизанов днес беше освободен на открито за медиите заседание. Причината е обвинение за кражба на 50 000 долара през 2001 г.

"Отива си, засега временно, до изясняване на случая, странно е, че след 11 г. се възобновява дело", коментира министърът на земеделието Мирослав Найденов. Срещу Харизанов било повдигнато обвинение на 13 януари 2012 г.

"Той е бил длъжен да ме уведоми веднага за възникналите обстоятелства, а го направи едва в понеделник. Информирах премиера, не може с това обвинение да продължи да бъде член на борда на "Напоителни системи", каза Найденов. Министърът бил много ядосан, че не му казал на 13 януари, ако го бил сторил, щял да застане до него.

"Моето вътрешно убеждение е, че в крайна сметка ще излезе невинен, но сега сърба попарата, че мълча месец и половина", твърди Найденов. Според него обаче аналогиите с Калина Илиева били неуместни. Харизанов се справял много добре, това, че бил без висше образование, не било проблем. За член на борда образователен ценз не се изисквал. След идването на Харизанов "Напоителни системи" започнали да работят много по-добре, изплатени били забавените с месеци заплати на 2000 служители, както и дълговете към НАП и доставчици. От 2 седмици в "Напоителни системи" се работело денонощно и по наводненията и скъсаните диги.

„24 часа": БДЖ спира 20 влака, няма локомотиви и вагони

БДЖ спира 20 влака от 27 февруари. Това научи "24 часа" от шефа на "БДЖ-пътнически превози Георги Иванов. Очаква се днес да бъде съобщено кои композиции няма да се движат. Причината е липса на изправни локомотиви и вагони. Особено локомотиви, тъй като много от тях са се повредили заради лошото време.

Спирането ще е до началото на април, докато бъдат ремонтирани повредените вагони и локомотиви.

„Труд": Разпродават имоти на гурбетчии

Данъчните в Кърджали разпродават коли и къщи на българи, работили в чужбина, без да са плащали там данъци и осигуровки. Пет молби за принудително събиране на публични вземания са пристигнали в агенцията за приходите в родопския град. Те са от Германия, Белгия, Великобритания и Гърция.

Данъчните в ЕС имат право да си търсят дълговете във всяка държава от съюза и както се вижда, не се колебаят да го направят.

„Труд": Борисов призна двойни харчове

Най-висшите държавни чиновници - администрацията на Министерския съвет (МС), похарчили за миналата година два пъти повече, отколкото им било отредено в бюджета.

Дори премиерът Бойко Борисов призна с половин уста вчера в Ловеч за раздутите харчове на чиновниците си. Както "Труд" писа, според закона за бюджета на администрацията на кабинета се полагаха 77,75 млн. лв., но сумата на разходите стигна 140 млн. лв.

„Стандарт": Мартеницата в ЮНЕСКО

Мартеницата в ЮНЕСКО. Това ще е една от целите на кампанията "Чудесата на България" 2, която по инициатива на "Стандарт" започва през март. Искаме да помогнем на държавата да защити с проекти включването на два нови обекта от културното ни наследство, каза главният редактор на "Стандарт" Славка Бозукова на среща вчера с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Според експерти освен мартеницата с огромни шансове са кукерите и фeстивалът в Копривщица. В областта на материалното културно наследство нашите козове са Белоградчишките скали, църквите в Арбанаси, Перперикон и Татул и др. "Стандарт" ще организира национално електронно гласуване за определяне на българските кандидатури. По-страшна от финансовата криза е единствено духовната. Затова "Стандарт" е приел за своя кауза да работи за популяризиране на културно-историческото наследство на България, каза г-жа Бозукова. Насърчавам инициативата, особено след като тя излиза от гражданския сектор, подкрепи я г-жа Бокова.

„Стандарт": Събират по домовете сметките за парно

Инкасаторите на парно стават бирници. Те може да събират парите за сметките от целия блок и вместо нас да ги внасят в касите на Топлофикация. За целта фирмите за дялово разпределение трябва да представляват етажната собственост. Това е една от възможните промени в Методиката за дялово разпределение, по които енергийният регулатор работи, съобщи председателят на комисията Ангел Семерджиев.

Заради проблема с драстичните януарски сметки енергийният министър Трайчо Трайков е поискал да се прегледа методиката и формулата за изчисление на сметките за парно, защото има недостатъци. Ако няма промяна в условията на отопление на един абонат от миналия сезон, увеличението трябва да бъде точно с процента на увеличение на цената на топлинната енергия спрямо предишния сезон, което е със 7-8 до 10-12 процента в зависимост от топлофикацията.

„Монитор": Парното по-евтино, ако плащаш редовно

Тънки сметки за коректните клиенти на „Топлофикация - София" предложи вчера шефът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев. Според него топлофикациите в страната трябва сами да започнат да отчитат топлинната енергия, а на клиентите, които редовно си плащат сметките, да намаляват цената на парното, съобщи bTV.

Коментарът на Семерджиев идва в момента, в който „Топлофикация - София" поиска от топлинните счетоводители да направят анализ на какво се дължат високите сметки за парно за януари.

„Монитор": Огнян Донев призна за тройните цени на хапчетата

Здравният Октопод Огнян Донев си призна, че продава медикаменти на почти три пъти по-ниски цени в съседна Турция, отколкото в България. Това стана вчера в предаването „Гореща точка" по ТV7.

Монополистът опита да се оправдае, че прилагал тази тактика, тъй като на турския пазар все още не познавали продуктите му и ниските цени са единственият му шанс да се наложи там.

„Монитор": Висулка счупи черепа на мъж в София

Леден блок падна от покрива на хотел в столицата и счупи черепа на 38-годишен пешеходец. Инцидентът е станал между 3,30 и 4,00 ч. във вторник сутринта. Мъжът е откаран в „Пирогов" с опасност за живота, след като от рецепцията на намиращия се на бул. „Кн. Мария Луиза" хотел „Глория Палас" са звъннали на 112.

Пациентът е със счупен череп, контузия и кръвоизлив в мозъка. В момента е поставен в състояние на изкуствен сън.

„Сега": Фармацевтичната война доведе до уволнението на двама здравни шефове

Скандалът, започнал с бонусите в здравната каса и прераснал в обвинения за монопол към фармацевтичната компания "Софарма", вчера претърпя нов обрат. Премиерът Борисов освободи без никакви обяснения от поста зам.-министър на здравеопазването Гергана Павлова. "Решението на премиера е по собствено усмотрение", обясниха лаконично от правителствената пресслужба. За пръв път Борисов уволнява висш чиновник по "собствено усмотрение". По-късно депутатите от ГЕРБ решиха единодушно да гласуват за оставката на управителя на здравната каса д-р Нели Нешева в парламента.

„Дума": Катастрофа грози язовир "Бели Искър"

"Катастрофа грози стената на язовир "Бели Искър"! Цунами застрашава природа и хора по долината на р. Искър и Самоков", предупреди вчера председателят на Националния комитет за подобряване на водоснабдяването инж. Ганчо Хитров. Той алармира, че ако не бъдат предприети спешни мерки за укрепяване на стената на язовира, има реална опасност за населението в района и за части от София. Според него при евентуално наводнение щяло да бъде засегнато населението от Железница до Бояна. Под вода ще бъде летище София и две трети от Самоков, като само за 40 минути градът ще е под 1,5 м вода.

Експертът предупреди, че ремонтът не търпи отлагане. По думите му има създаден проект за стабилизирането на стената на язовира и той трябва да бъде изпълнен незабавно. Необходимите средства са 7,5 млн. евро, но, ако язовирната стена на "Бели Искър" се скъса, щетите от бедствието ще надхвърлят 2 милиарда лева.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини