Създадоха общински фонд за обновяване на жилищни сгради в Димитровград

Общински фонд за обновяване на многофамилните жилищни сгради създаде със свое решение днес димитровградският Общински съвет. То бе подкрепено с гласовете на всички 32-ма присъстващи в залата общинари.

Целта на фонда е да подпомогне най-вече собствениците на сградите в централна градска част, обявени за паметници на архитектурата, мотивира се вносителят на докладната Стефан Димитров. Председателят на ОбС подчерта, че не иска да прави разходи в бюджета с това предложение, а да има ясни правила как може да се подпомогнат собствениците на имоти в блоковете, като се ангажира общината и Общинския съвет при решаване на въпроса.

Избрана бе и петчленна комисия която тепърва ще подготвя правилата за работа на фонда и начините на финансиране. В нея влизат зам.кметът Владимир Митрушев като представител на администрацията, председателят на ОбС Стефан Димитров и съветниците Кирчо Кирев (ГЕРБ), Атанас Стефанов (ЕНП) и Димитър Петров (БСП).

Ще се уточнява допълнително кои точно сгради в Димитровград ще влезнат в този фонд и спешно нуждаещите се от ремонт, които се рушат. Стана ясно, че новосформираната огранизация ще започне да действа от 2013 година и ще има ограничени ресурси, търсейки финансиране. Че проблемът с рушащите се блокове не търпи отлагане, около това мнение се обединиха почти всички съветници по време на дискусията в залата.

Кметът Иво Димов подкрепи предложението и подчерта, че Общината вече търси начини за решаване на въпроса с нарушените фасади. Градоначалникът припомни, че в момента върви обрушване на фасадата на блок №7 на бул.Благоев, което ще продължи още един ден допълнително.

Обрушването на фасадата на блок №7 на бул.Благоев се удължава с още един ден, съобщи кметът Димов

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини