Удължиха проект за интеграцията на малцинствата в общината

Анекс към договора по проект „Заедно учим, играем и растем” подписа вчера в столицата кметът на Общината Иво Димов, казаха от тукашната администрация.

Според договореното, Ромски образователен фонд – Будапеща, предоставя на Общината допълнителна финансова помощ в размер на 27 956,48 лв. за изпълнение на дейностите по проекта.

Три са общините в България, които фондът реши да финансира допълнително. Освен Димитровград, това са още Монтана, Бургас.

Проектът се реализира в Димитровград през цялата 2011-та година. След подписването на Анекса неговата продължителност се удължава с още четири месеца, от днес до 30 юни 2012 г.

Бенефициенти по разработката са четири детски заведения от община Димитровград -ОДЗ № 3 в кв. Мариино, ОДЗ № 4, село Черногорово, ЦДГ № 5, село Ябълково, ОДЗ „Д-р Теньо Стоилов” в Меричлери.

Децата ще бъдат включени в клубове по интереси, чиято цел е да получат допълнителни знания по български език, математика, природен и социален свят, извън задължителната образователна програма, което ще им осигури равен старт в училище, припомнят от Общината. В дейностите са включени родители на ромски деца и роми, които се ползват с авторитет сред своята общност.

Основната цел на проекта е насърчаване на партньорство между Община Димитровград, неправителствени организации и ромската общност в процеса на интеграция, припомниха от адвимистрацията.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини