Ремонтират с 2,5 млн.лв. две школа и три градини -преглед на печата

Обновяване на сградите на три общински училища и две градини за общо 2 531 270 лв. ще започне до седмици. Това пише във водещо заглавие днес вестник "Димитровградски пазар", който излезе от печат. Ремонтите са по линия на ОП "Регионално развитие" и обхващат училищата в Ябълково, кв.Изток и кв.Черноконево и градините "Роза" и "Радост", пише в статията.

Зачестяват случаите на дислекция при децата - тема също от първа страница на димитровградският седмичник. Данните са от центъра за обществена подкрепа, където отчитат, че година по-рано бройката на засегнатите от затруднена лексика деца е бил по-малък.

Осем автоматизирани болнични легла за 15 000 лв. дари "Неохим"- темата е от стр. 8-ма на "Димитровградски пазар". Става дума за интензивния сектор къв Вътрешно отделение на МБАЛ"Св.Екатерина". Символично новата придобивка връчи директорът на дирекция "Управление и развитие на човешките ресурси" Стефан Димитров.

Утвърдиха кмета Иво Димов за член на Управителния съвет на НСОРБ - пише от вестникът. Нонимацията за димитровградският градоначалник дойде още преди месец, на проведено заседание на националното сдружение на общините в Република България.

Извадиха "на светло" 57 млн.лв. спестени данъци и осигуровки- темата е от последната страница на "Димитровградски пазар". Става дума за своеобразен отчет на ревизорите от хасковското НАП за изминалата 2911-та година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини