Елитни породи кучета се събират на киноложка изложба след седмица

Георги Апостолов

Димитровград ще бъде домакин на специализирана изложба за германско овчарско куче на 18 март, каза Георги Апостолов от киноложко дружество "Тракия". Мястото е стадион "Раковски", началото -10:00 часа.

В същото време, за втора поредна година градът ни ще приеме и участниците в международна киноложка изложба, нещо което рядко се случва на други места в България, подчерта Апостолов.

Проявите са под егидата на Българската федерация по кинология и международната организация SCI, чието седалище е Белгия.

Съдии от България, Сърбия, Германия и Испания и Унгария ще уважат форума, това са специалисти от водещи развъдници в Европа, казаха организаторите.

Кучетата ще бъдат разпределени в 10 различни категории според възрастта и породата. Победителят от всяка една група ще се състезава, за да стане шампион на изложбата или най-красиво куче.

До 13 септември трябва да бъде готов Международният киноложки център, който се изгражда в едната част на парк "Марица". "Надяваме се именно там да се провеждат много такива изложби и други прояви", допълни Георги Апостолов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини