Специалисти: Храната в осем димитровградски градини изрядна

С нужното качество и грамаж е детското меню в осем димитровградски градини

Изрядна от към качество и грамаж е предлаганата в димитровградските градини храна на малчуганите от 3 до 7 години. Това е констатирала проверка на Регионалната здравна инспекция в осем от детските заведения в Димитровград.

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефът на дирекция "Профилактика на болестите и промоция на здравето" д-р Иван Александров коментира, че специалистите в Здравната испекция следят за това дали се спазва изготвеното от инженер -технологът на Общината меню. То е ежеседмично и отговаря на Наредбата за храненето на децата, приета през септември м.г. от Здравното министерство.

Проверява се дали закуските и обяда на децата има нужния грамаж и съотношение на мазнини, белтъчини и въглехидрати.

"По нито един от показателите няма отклонение в менюто, давана в димитровградските градини", подчерта д-р Александров и допълни, че разнообразното хранене на малчуганите в тази възраст е много важно за нормалното им развитие. Регионалната здравна инспекция прави такива проверки в детските градини на територията на Хасковска област поне два пъти в годината. Нарушения са засечени в градини в по-малките общини от региона.

Разнообразното хранене е важно за децата и подрастващите, казват в РЗИ

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини