Ромско семейство от Странско получи парите от акцията на ОбС

Аче Яшар слага подписа си под приемно-предавателния протокол на дарението

300 лв., за да ремонтира наводнената си къща в димитровградското село Странско получи днес седемчленното семейство на Аче Яшар Ахмед.  Парите са част от набраното в акцията за подкрепа на пострадалите от водната стихия в село Бисер.

Както писахме вчера, 1 453 лв. събраха общинарите от Димитровград в тази акция, 300 лв. от тях отиват за пострадалото семейство от димитровградска община. В началото на февруари проливните дъждове са наводнили жилището им и то в момента е в окаяно състояние.

30 -годишната Аче разказа, че има пет деца. Най-малкото е на 9 месеца, а най-голямото - на 10 години. Нито тя, нито съпругът й работят в момента. Дошли в Странско преди години, за да берат бамя. Живеят в къща под наем.

Лятото плащат 20 лева на собственика, зимата пазят имуществото без да се отчитат за наем. Жената поясни, че най-нужно й е сега да се закупи храна, дърва и други неща от първа необходимост.

При връчването на дарението обаче, съветникът Иво Георгиев изрично подчерта, че волята на ОбС- Димитровград е сумата да отиде за ремонт на покрива, стените, прозорците на малката къща, състояща се от една стая. За това как се разходва дарението ще следи кметът на Странско Фильо Стоев.

Останалата набрана сума- 1 153 лв днес ще бъде преведена по една от сметките за пострадалите от харманлийското село Бисер, каза още Иво Георгиев.

Дарението на Аче връчиха съветниците Иво Георгиев и Иван Гочев
Кметът на Странско Фильо Стоев ще следи как се разходват парите от дарението
Аче с едно от децата си - 7 -годишният Митко

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини