Световно известен дресьор на кучета идва в Димитровград

Вчера Димитровград бе домакин на международна киноложка изложба и такава за българско овчарко куче

Световният шампион по спортна дресура на кучета Иван Балабанов ще пристигне в Димитровград през септември за откриването на Киноложкия център в парк Марица, който се изгражда там по българо-гръцки проект.

Това обявиха от киноложко дружество "Тракия", които вчера бяха домакини на международна киноложка изложба на стадион "Раковски".Покана към българина, живеещ от години в САЩ, е отправил шефът на клуба Георги Апостолов.

Повече от 20 години Балабанов се занимава със спортна дресура на четириноги и е признат спциалист в тази област. Той ще участва в семинар, поставящ началото на работата на Киноложкия център в Димитровград, което ще се случи тази есен.

Междувременно, екип по проекта за центъра, начело със зам.кмета Росен Кузев днес замина за Гърция за поредната обмяна на опит с партьорите по програмата за трансгранично сътрудничество.

В момента терена от 11 декара близо до Разсадника, където се прави центъра е разчистен и подготвен за строеж. Почти наполовина е готова сградата, където ще се провеждат обученията и семинарите, поясниха от Киноложки клуб "Тракия".

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини