Върнаха ключовете на изгоненото семейство. Футболисти с вечерен час. Преглед на регионалния печат

Върнаха ключовете на изгоненото семейство, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Изданието проследява развитието на темата от миналия ден и вчера. Сираците Дамян и Славка, заедно с 9-годишния им син Златко бяха изхвърлени от общинското жилище на ул. „Георги Кирков”. Вчера се оказа, че срещу семейството няма подадена нито една писмена жалба, както твърдяха от общината, а само анонимки.

„Новинар юг” също отделя място на темата в челен материал на първата си страница – „Гонят едни, връщат други в блокчетата за бедни”. На случая е посветен и коментар от Недялко Бакалов „Професия социално слаб”. Според него семейството не си плащало наема, защото си пропивало парите. Освен това било въпрос на време да ги изгонят завинаги от блока, защото практикували професията „социално слаб”. Ако Бакалов четеше собствения си вестник, на втора страница щеше да прочете следното „... социалните се намесиха и видяха какво може да се направи за семейството, което досега не е потърсило услугите им”. Толкова за професията „социално слаб”. А за професията „журналистика” може да се каже, че когато един журналист застава така безпардонно на страната на властта, и точно срещу бедните и онеправданите, той всъщност практикува друга, много по-древна професия. А за съчувствие и човещина май няма смисъл изобщо да говорим.

9 години решетки за убийца от СССР, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на 3 страница. Става дума за украинката Екатерина Анатолиевна, която вчера бе осъдена за убийството на Андрей Андреев през 1997 г. По документи Анатолиевна все още се водела гражданка на несъществуващия вече Съветски съюз.

ОбС шеф против вдигането на наемите на земеделската земя, акцент от 2-ра. Конфликтът е в Димитровград, където председателят на общинския съвет Стефан Димитров се обявява против исканото от кмета Иво Димов повишаване на наемната цена за нивите.

Асансьор качва до 6 отделения в хасковската болница, водещо на 4-та. С 32 000 лв. решиха проблем, който тормози пациенти и персонал 10 години допълва подзаглавието.

Футболисти с вечерен час, иначе глоба 50 лева, заглавие от спортната страница. Тежкият режим е наложен на играчите от Димитровград.

Бумерангът на бика се завръща, заглавие на интервю с художничката Мара Латева, на стр. 6. Темата на интервюто е предложеният преди повече от 10 години символ на Хасково.

Убийца, укривала се 14 години, отива в затвора, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Заглавието е водещо на 3-та, става дума за осъдената украинка Екатерина Анатолиевна.

Хасково тегли пореден кредит от 500 хил. лева, водещо на 2-ра. Кметът Иванов иска одобрение от ОбС за нов заем. Гласуването – следващия петък.

Принцеса фон Саксен: Потресена съм от настоящия имидж на България в чужбина, на 5 страница. Интервюто е заимствано от Фрогнюз. Ето какво казва баронесата за имиджа на страната ни на Запад: ”Голямата фирма Алка Зелцер например ни прави реклама така: „Ако сте си разстроили стомаха в някой черноморски български ресторант, вземе Алка Зелцер и ще ви мине”. Или: „Ако ви свършат парите, когато остареете ще ви погребва някой българин”.

Баронесата коментира и „възхода” на туризма в България, според официалните данни вече 700 000 туристи годишно посещават страната ни. „Да сравним – само на 3 квадратни километра град Венеция посреща и изпраща 2 милиона туристи годишно”, казва фон Саксен.

Всичко това тя казва с болка, защото „българският имидж е отчасти и мой”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини