Уникална изложба на детски рисунки гостува в Димитровград

Уредникът на галерията Надежда Стойнева

Уникална изложба на детски рисунки от цял свят ще могат да разгледат димитровградчани на 4 април в Художествена галерия "Петко Чурчулиев". Експозицията е на Нова Загора, като преди това е обиколила Гърция, Румъния, Украйна, Литва, Беларус, Кипър.

От тези и други страни в Европа са картините на децата, разказа пред журналисти днес галеристката Надежда Стойнева. Изложбата съдържа 55 рисунки, нейни създатели са Сдружение Нова Загора и клуб "Дъга".

Именно гостуването на детски рисунки в Димитровград през април е провокирало Стойнева да обяви конкурс за деца под надслов "Цветята и децата".

В него могат да се включат от мачлугани от предучилищна възраст до ученици в 12 клас от тукашните училища. Те трябва да представят до 3 свои творби в различна техника- рисунки, апликации, макети, фотографии и др. най-късно до 6 април т.г.

Мястото е Художествена галерия "Петко Чурчулиев", а всяка творба трябва да бъде надписана с име и контакти. Предвидено е изложба с най-добрите творби на димитровградските деца и ученици 11 април.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини