Торта Гараш с млечен шоколад

Торта Гараш с млечен шоколад

Необходими продукти

Начин на приготвяне

За да приготвите блатовете, разбийте белтъците на сняг, постепенно добавете към тях захарта. Трябва да се получи гъста и лъскава консистенция. Накрая сипете натрошените орехи и разбъркайте хубаво с шпатула.

Разделете сместа на 5 части, които се изпичат отделно в 1 тавичка, застлана с хартия за печене. Блатовете се пекат в загряна фурна на 180 градуса за по около 15-20 минути.

За да приготвите крема сварете сироп от захарта и водата, добавете и натрошения млечен шоколад. Бъркайте интензивно и непрекъснато, за да се получи гладка смес.

Свалете от котлона и докато шоколадовата смес е още топла, добавете един по един жълтъците, отново при непрекъснато бъркане. Накрая добавете ванилията и оставете леко да изстине.

Разбийте кравето масло и към него прибавете постепенно шоколадовата смес. Разбийте добре и сложете първия блат в подходящ поднос или тава. Намажете го с крем, следващ блат, отново крем и т.н.

Накрая намажете тортата обилно и равномерно с крема. Направете украса по желание от кокосови стърготини, шоколадови пръчици, коктейлни череши и т.н.

Източник: gotvach.bg

Последни новини