32 °C

Пудинг Дипломат

Пудинг Дипломат

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Ако ползвате желатин на листа, накиснете ги в студената вода. Мариновайте стафидите в рома. Нарежете лимоновата кора и ядките и ги разбъркайте с половината настърган шоколад.

Разполовете шушулката ванилия, остържете с ножа вътрешността ѝ и я прибавете (заедно с шушулката) към прясното мляко, което се загрява на котлона.

Разбийте жълтъците със захарта в съд на водна баня на котлона, докато побелят - внимавайте да не ги загреете прекалено и да се пресекат.

Отстранете шушулката ванилия и при непрекъснато разбиване добавете прясното мляко към жълтъците постепенно. Бъркайте за около 4 минути на водна баня.

Изстискайте листовете желатин или следвайте инструкциите на опаковката желатин, ако ползвате сух, и смесете с горещата яйчна смес.

Разбийте белтъците до твърди връхчета и ги сложете в хладилника. Отделно разбийте сметаната. Първо добавете сметаната към крема, а след това внимателно разбъркайте и белтъците.

В подходящи стъклени купички сипете крема до около половината. В средата сложете бишкоти, които трябва да напръскате с амарето и кафе. След тях добавете от ароматната смес с ядки и допълнете догоре с крем.

Отгоре украсете със захаросани лимони и настърган шоколад. Охладете преди поднасяне.

Източник: gotvach.bg

Последни новини