Пайчета от круши

Пайчета от круши

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 200 градуса. Крушите се белят, режат на две половини и изчистват от семенната част. Вътрешната им част се загребва с лъжичка и се оставя на страни.

С четчица се размазва лимоновият сок. Половинките на крушите се слагат в тава, покрита с восъчна хартия, с разрязаната част надолу.

Тестото се разточва на кора с дебелина 3 мм върху набрашнена повърхност. Надупчват се с вилица и се изрязват овални форми, малко по-големи от крушите. Покриват се с тях крушите. От изрезките на тестото се оформят листенца и се поставят върху дръжките на крушите.

С четчица се размазва млякото по цялата повърхност на всяко пайче. Пече се 15-20 мин., или докато тестото стане златистокафяво. След като са готови пайчетата, трябва да изстинат напълно.

Нарязва се на ситно отделената част от крушите.

Сос от сирене и орехи: Разбиват се двата вида сирене, половината от орехите, заделената вътрешна част от крушите, брендито, сметаната и червеният пипер с пасатор, докато добре се пюрират. Издълбаните круши се пълнят със сместа. Накрая се поръсват с останалите орехи.

Източник: gotvach.bg

Последни новини