Студен шоколадов фъдж с ядки

Студен шоколадов фъдж с ядки

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Застелете форма за кекс или тарта с алуминиево фолио. Всички ядки запечете във фурната или на тиган, като черупките на шамфъстъка се отстраняват, както и всички люспи. Внимавайте да не ги прегорите, а само да си пуснат аромата и леко да се карамелизират.

Готовите ядки се натрошават едро заедно с бисквитите, които не трябва да са на трохи, а на малки парченца. На водна баня загрейте кондензираното мляко с маслото и щом се загреят добавете натрошения шоколад.

Бъркайте, докато всичко се хомогенизира и се получи гладка шоколадова смес. Снемете от котлона и добавете ваниловия екстракт и ликьора, който може да замените с ром по желание.

Добавете ядките и бисквитите и внимателно сипете сместа в приготвената форма. Загладете отгоре и оставете на стайна температура, докато изстине добре, за няколко часа. След това извадете от формата и сложете поне за 1 ден в хладилника, за да се стегне добре.

Възможно е да го оставите и за няколко дена или пък във фризер, като преди това го увиете добре с алуминиево фолио. Преди да поднесете оставете за няколко часа на стайна температура и разрежете на парчета.

Източник: gotvach.bg

Последни новини