Пастички с орехов крем

Пастички с орехов крем

Необходими продукти

Начин на приготвяне

От продуктите за блатовете замесете еластично тесто, което разделете на 3-4 топки. Разточете всяка топка на кора с дебелина около 1/2 см върху хартия за печене и я прехвърлете в правоъгълна тава. Всяка платка се пече на 160-170 градуса за около 10 минути или докато започне да се зачервява. Щом придобият приятен загар се махат - не трябва да се пекат дълго!

За крема към врящото подсладено мляко добавете брашното, предварително разтворено в малко студено мляко. Варете и бъркайте до сгъстяване. Охладете сместа и я разбъркайте с 250 г леко меко масло и 250 г смлени орехи.

Намажете с крема платките, а отгоре поставете нещо равно и по-тежко, за да се получи равномерност. Оставете получената торта за 1 нощ, докато кремът попие. На следващия ден залейте с глазурата. За да я направите, смесете всички продукти и сложете да се загряват до разтопяване на маслото и захарта.

Свалете от котлона и оставете леко да се сгъсти. Залейте тортата с глазурата и я нарежете на квадратни пасти. Поднесете пастичка, поръсена с какао или кафе мока.

Източник: gotvach.bg

Последни новини