Разкошна малинова шарлота

Разкошна малинова шарлота

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Охладете крем фреша в хладилника и измийте и отцедете в гевгир малините. Накиснете желатина в студената вода. Разполовете ваниловата шушулка, остържете вътрешността с нож и пуснете семките и шушулките във вече сложеното да се загрява мляко в съд на котлона. Добавете захарта и щипка сол и кипнете млякото. След това махнете шушулките.

Разбийте яйцата и постепенно доливайте млякото към тях. Върнете крема на котлона и бъркайте, докато се посгъсти, но без да завира. Изцедете желатина от водата и го разбъркайте към топлия крем, за да се разтопи и оставете да изстине напълно. Охладете в хладилника.

Намажете стените и дъното на форма със снемащи се стени с масло и поръсете със захар. Подредете по стените вертикално бишкотите, като заделите 1 от тях.

Разбийте крем фреша, разбийте яйчения крем и ги смесете постепенно по малко, докато кремът се хомогенизира. Сипете 1/3 от сместа в тавичката. Подредете ред малини, след това ред крем, пак малини и завършете с крема. Поръсете с едната заделена и натрошена бишкотка, покрийте над трохите с фолио и оставете в хладилник поне 6 часа или за 1 нощ.

За малиновия сос измийте и отцедете малините. Отделете около 20 бр. за декорация. Останалите претрийте през сито и смесете с пудрата захар пюрето, лимоновия сок и ликьора от малини. Разбийте сместа с пасатор или кухненски робот.

За да извадите шарлотата от формата, потопете я за секунди в гореща вода, махнете стените и сложете сладкиша в поднос. Украсете с малините. Поднесете малиновата шарлота нарязана на парчета и залята с плодовия сос.

Източник: gotvach.bg

Последни новини