10 °C

Торта Микадо

Торта Микадо

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Кондензираното мляко се сварява в тенджера, така че да е покрито с вода поне на 3 сантиметра отгоре. Вари се 3 часа на бавен огън, като се долива, и след това се оставя да се охлади 2 часа, преди да се отвори.

Сметаната се разбива с омекналото масло. Добавят се 2 чаши брашно, пресято с бакпулвер. Разбърква се и се добавя останалото брашно. Замесва се меко тесто и се разделя на 7 части. Всяка се прави на топка и се оставя в хладилника за 1 час.

Тестото се разточва на 7 блата, като всеки трябва да е с дебелина 2-3 милиметра. Пекат се по 10 минути на 200 градуса. Охлаждат се.

Приготвя се крем, като пудрата захар се смесва с какаото и ванилията. Добавят се жълтъците и всичко се разбива до крем. Добавя се омекналото масло и се разбърква. Добавя се на порции кондензираното мляко и се разбива на гладък крем.

Шоколадът се настъргва. Блатовете се мажат с крем и се редят един върху друг. С крем се намазва тортата и отстрани и се поръсва отгоре и отстрани с шоколад. Оставя се в хладилника за 8 часа, преди да се сервира.

Източник: gotvach.bg

Последни новини