Горска торта

Горска торта

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата: Разбийте захарта и белтъците на твърда пяна. Прибавете жълтъците и разбъркайте много добре. Внимателно прибавете брашното и бъркайте до получаването на еднородна смес.

Изсипете тестото в намазана с масло и поръсена с брашно форма за торта. Печете в силно загрята фурна около 30-35 минути.

Разрежете изстиналия блат на две части и го намажете първо с ореховия, а след това и с масления крем. Отгоре и отстрани покрийте тортата с бялата глазура. Поръсете с настърган шоколад.

Приготвяне на масления крем: Сварете захарта и сметаната на гъст сироп, прибавете към него маслото и разбийте много добре. Когато сместа започне да се сгъстява, прибавете един по един жълтъците, топлия шоколад, ванилията и разбъркайте добре.

Приготвяне на ореховия крем: Разбийте жълтъците със захарта и прибавете кафето, смлените орехи. Оставете сместа на котлона да заври. Когато се сгъсти свалете от огъня и оставете да се охлади. Прибавят се маслото и ванилията.

Приготвяне на глазурата: Залейте захарта със студената вода и оставете да заври. Когато сместа стане много гъста прибавете сметаната и лимоновия сок. Разбъркайте. Когато глазурата започне да побелява, може да се излее върху тортата.

Източник: gotvach.bg

Последни новини