Вишнева торта с бишкоти

Вишнева торта с бишкоти

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разбъркайте размекнатото краве масло със захарта, докато се получи пухкав крем и лека-полека, докато не преставате да бъркате, добавете орехите, млякото и ванилията.

На дъното и по стените на тортената форма наредете ред бишкоти (без тези по стената на тавата), като предварително ги потопите в смесените коняк и прясно мляко. Намажете ги с крем, сложете следващ ред потопени в мляко и коняк бишкоти, пак крем, пак бишкоти. Накрая приключете с крем.

Сложете тортата в хладилника.

Пригответе желето:
Накиснете желатина в 3-4 с.л. вода, докато набъбне, и след това го разтопете на водна баня.Оставете го встрани, за да се охлади.

Загрейте сока от компота. Като не позволявате да заври, сипете в него желатина и разбърквайте, докато получите гладка смес. Изцедете чрез марля и оставете да се охлади.

Подредете добре вишните от компота върху тортата. Когато желатиновата смес започне да се желира, я изсипете върху вишните и отново сложете тортата в хладилника, за да се стегне напълно.

Стегналата вече торта може да освободите от формата и да пристегнете с панделка - така ще изглежда стилно и няма да се разпадне. Допълнете тортата със свежи плодове отгоре за украса.

Източник: gotvach.bg

Последни новини