Новини 30 06 2023

  • 00:00, 30 юни 2023 г.
  • 5457
  • 0
  • 0
Изправиха хасковски полицай на съд в Харманли
Полицай от ОД на МВР в Хасково беше изправен пред съда за непристойно поведение и неизпълнение на полицейско разпореждане. Хулиганската проява стана вчера вечерта, а делото се гледа днес на обяд в Районен съд – Харманли. То е по указа за борба с дребното хулиганство.



Хванатият при полицейската гонка наркотик е амфетамин на стойност 217 000 лева
Заловеният при полицейската гонка хероин се оказа амфетамин. Това показва извършената химическа експертиза. Срещу единия от тримата задържани има повдигнато обвинение.



Eксперти от Германия, Австрия и Нидерландия ще следят охраната на българо-турската граница
Експерти от 3 държави ще имат възможност да наблюдават охраната на българо-турската граница. Премиерът акад. Николай Денков е отправил покана за съвместните действия към властите на на Германия, Австрия и Нидерландия.



Мъж пострада при токов удар в асфалтова база
Мъж е пострадал от токов удар в хасковското с.Клокотница. От инспекцията по труда съобщиха, че по случая се води разследване, но към момента няма данни за трудова злополука.




В Кърджали са издадени над 11 000 инвалидни стикера
С няколко хиляди са се увеличили инвалидните стикери за автомобили в Кърджали след въвеждането на синята зона. Голяма част от тях се използват неправомерно, съобщават от „Паркинги, гаражи и зони за паркиране".



Бизнесът в Хасково внесе над 20 млн. лв. корпоративен данък
Над 20 млн. лв. са приходите от бизнеса в Хасково, които са внесени като корпоративен данък. Това съобщават от Агенцията по приходите. От там отчитат значителен ръст на внесения налог в сравнение с миналата година.



Паметници на Раковски и арх. Петър Петров ще бъдат поставени в Смолян
Паметници на Георги Сава Раковски и арх. Петър Петров ще бъдат поставени в Смолян. Улица в града пък ще носи името на писателя Тодор Каруев. Това решиха общинските съветници след като подкрепиха 3 докладни, внесени от кмета Николай Мелемов.



С нов роботизиран телескоп се сдоби НАО "Рожен"
Нов роботизиран телескоп монтираха в Националната астрономическа обсерватория "Рожен". Той се намира в специално изградена за него кула. На церемонията по официалното му откриване утре се очаква да присъства министър-председателят акад. Николай Денков.




Млади актьори направиха уличен спектакъл в центъра на Хасково
Стрийт пърформанс изненада минувачите в центъра на Хасково. Режисьор на необичайната пиеса е 24 – годишният италианец Джанмарко Бучелато. Спектакълът е изграден само за ден от актьори, които не се познават. Идеята е без диалог, само с движения и жестове, да бъде разказана история.



Близо 100 души участваха на турнир по спортен бридж, бридж белот, шах, дама и табла в Димитровград
Близо 100 души се включиха в традиционния турнир по спортен бридж, бридж белот, шах, дама и табла, който се проведе в Димитровград. За поредна година в надпреварата участва и кметът Иво Димов.



Стартира регатата "Долна Марица"
Започна регатата „Долна Марица“. Тя ще продължи три дни. По традиция стартът бе край железния мост над река Марица в Димитровград.




Заключителен концерт-спектакъл на Дома на културата отбеляза края на творческия сезон
Дома на културата в Кърджали представи заключителен концерт – спектакъл. Той бе под надслов „70 години творчество с любов към изкуството“ и отбеляза финала на творческия сезон.



Димитър Щерев и Атанас Йорданов ще играят на Ямача през новия сезон
„Саяна Хасково“ привлече двама футболисти от втория тим на столичния гранд „Левски“. На Ямача през пролетта ще играят Димитър Щерев и Атанас Йорданов.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини