Новини 03 07 2023

  • 00:00, 03 юли 2023 г.
  • 5276
  • 0
  • 0
Навалица и недоволство пред дирекция "Социално подпомагане" в Хасково заради помощите за отопление
Над сто човека чакаха с часове на опашка пред дирекция "Социално подпомагане" в Хасково. Хората недоволстваха заради бавното обслужване. Днес е първият ден от приема на заявления на помощи за отопление. Кампанията продължава до края на октомври.




Линейният ускорител за лъчетерапия може да се изплати за 5 години
Линейният ускорител за малко над 7 млн. лева, който Специализираната болница по активно лечение по онкология в Хасково възнамерява да закупи, може да се изплати за 5 години. Това показва изготвения бизнес план. Той бе представен днес на обществено обсъждане.



От 1-ви юли влезе в сила повишението на пенсиите с 12%
Повишението на пенсиите с 12% влезе в сила от 1-ви юли. Те са осъвременени по „швейцарското правило“ за индексиране. Как възрастните хора приемат това увеличение, вижте в анкета от Кърджали.



Автоинструктори се обявиха срещу промените в практическия изпит, които влизат в сила тази седмица
От днес в сила влизат нови промени в изпитите на кандидат-шофьорите. В теоретичната част ще има интерактивни видеа с опасни ситуации и въпроси към тях. Практиката включва ново приложение, с което се избира маршрута на движение.
Тази промяна притеснява автоинструктoрите и според тях е изключително опасна.



Човешка грешка е най-честата причина за възникване на летните пожари
Човешка грешка е най-честата причина за възникване на летните пожари. Очаква се пикът им да бъде през месец август. Това съобщиха от Районната служба “Пожарна безопасност и защита на населението“ в Хасково.




Оставиха в ареста задържания с дрога за 300 000 лв.
Хасковският Окръжен съд остави в ареста 30-годишния Недялко Младенов, обвинен за държане и разпространение на наркотици за 300 000 лв. Той бе арестуван в края на месец юни. Пред съда Младенов посочи, че е невинен и случващото се е постановка.



Поставят 45 нови автобусни спирки в Кърджали
45 нови автобусни спирки ще бъдат монтирани в Кърджали. Работата по изпълнение на проекта трябва да приключи в края на месец септември.



Възстановиха двупосочното движение в участък от ул. "Кокиче" в Смолян
Oт днес е възстановено двупосочното движение в участък от улица "Кокиче" в Смолян. Това се случи със заповед на заместник-кмета Мариана Цекова. Разпоредено е и поставянето на изкуствена неравност на улицата.



Деца от Хасково дариха средства за градежа на църквата в кв. "Орфей"
Деца от Хасково се включиха в благотворителната кампания за строителството на църквата „Св. Иван Рилски” в кв. "Орфей". Те дариха пари, събрани от гривни, които сами изработват и продават. Председателят на църковното настоятелство отец Никола благодари на благодетелите и ги награди с грамоти, библейски книги и кръстчета.



Кметът Иво Димов плава с каяк по река Марица
Кметът на Димитровград Иво Димов взе участие в регатата „Долна Марица“. Той се присъедини към 40-те участника от цялата страна. От Община Димитровград подготвят проект, който ще цели популяризирането на каик –лодка, с която се е плавало в миналото.



Двудневен празник на кафето събра десетки гости в Златоград
Най-южният град на България – Златоград беше домакин на празник на кафето. Сутрешната напитка е била част от ежедневието на родопчани от векове.



Денис Наим остана извън призовата тройка на ЕП по борба
Денис Наим остана извън призовата тройка на ЕП по борба. В репешажите в категория до 61 килограма състезателят на „Димитровград“ загуби от представител на Унгария.



Хасковският клуб "Юнак" с отличия от ДЛОП
Шеста поредна титла в многобоя завоюва Кристин Кръстева. Тя спечели отличието на изминалото Държавно първенство по спортна гимнастика, което се проведе в София.



Стефани и Габриела Стоеви спечелиха титлата на Европейските игри в Полша
Стефани и Габриела Стоеви спечелиха златните медали на турнира по бадминтон на Европейските игри в Полша. На финала хасковлийки се наложиха с 2:0 гейма над състезателки на Кралство Нидерландия.






"Димитровград" започна подготовка с три нови попълнения
"Димитровград" започна подготовка за новия сезон. От ръководството привлякоха три нови попълнения.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини