Новини 05 07 2023

  • 00:00, 05 юли 2023 г.
  • 5165
  • 0
  • 0
Започна подаването на заявления за кандидатстване след 7-ми клас в Хасково
Започна приема на заявления за кандидатстване в гимназиите в Хасково. Документи могат да се подават онлайн и в 12 училища-гнезда в областта. Тази година учениците ще могат да участват в 4 класирания. Крайният срок за подаването на заявленията е 7 юли.



Награждават 118 полицаи в Хасково с "Писмена похвала"
Добра оценка за работата на служителите на ОД на МВР - Хасково даде директорът на звеното старши комисар Чавдар Георгиев. С негова заповед с „Писмена похвала“ са отличени 118 полицаи. На 5 юли работещите в системата на МВР имат професионален празник.



Мъртва риба изплува в река Банска заради замърсяване с органични води
Мъртва риба е открита преди дни в река Банска край димитровградското село Добрич. От Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково са извършили проверка, която е констатирала замърсяване с отпадъчни води и наличие на голямо количество кислород във водата.



Жители на община Доспат блокираха главния път за Девин с искане за повече дърва за огрев
Протест блокира за повече от час главния път Девин - Доспат при разклона за село Късак. В него се включиха десетки жители на община Доспат. Те настояват за законодателни промени, с които да се увеличи количеството дърва за отопление на населението.



Кметът на Рудозем: Басейнова дирекция ни бави възстановяването на щети от бедствието преди две години
От подадените общо 8 искания за възстановяване на щети от бедствието преди две години, едва четири са удовлетворени от Междуведомствената комисия. Това съобщи кметът на община Рудозем Румен Пехливанов. Заради забавяне на разрешителни от Басейнова дирекция средствата не могат да бъдат оползотворени.



Недекларирана валута за над 660 000 лева задържаха митническите служители на МП "Капитан Андреево"
Недекларирана валута за над 18 млн. лв. е открита през първите шест месеца на годината на ГП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“. Последният случай е от вчера, когато в тир са намерени британски паунда и евро за над 660 000 лв.



С половин милион ремонтират улици в Свиленград
Предстои ремонт на 4 улици в община Свиленград. Стойността на строителните дейности е близо 500 000 лева. Средствата са осигурени от „Програмата за развитие на селските райони“



Спад на случаите на удавяния, започнаха превантивна кампания
Спад на случаите на удавяния отчитат от Водноспасителната служба. Според директора Антон Налбантов положителната тенденция се дължи на превенцията. Все още обаче има нещастни случаи с деца от ромски произход, затова е стартирала специална кампания сред тях, която се провежда и в Хасково.




12 са заболелите от туберкулоза в Кърджали от началото на годината
От началото на годината до момента в Кърджали са регистрирани 12 души, заболели от туберкулоза. От Многопрофилната болница отчитат увеличение на случаите в сравнение с предишните две години.



Откриха "Лято в библиотеката" с екологичната "Офлайн поредица за деца"
Започна инициативата „Лято в библиотеката“ в Хасково. От днес до края на месец август в детския отдел на РБ “Христо Смирненски“ ще бъдат организирани редица забавни и образователни занимания.



9 школи предлагат безплатни летни занимания за димитровградските деца
9 различни школи могат да посещават безплатно децата на Димитровград. Летните занимални вече започнаха и предлагат много забавления за малчуганите. Различните ателиета и занимания ще продължат до 31 юли.



Предстои 14-тото издание на международната среща „Момчилград винаги в сърцето ми“
Tрескава подготовка тече за провеждането на поредното издание на международната среща на момчилградчани. Своеобразният празник се организира за 14-ти път.



Таня Иванова, Стефан Зеиров и Николай Колев ще проведат подготвителен лагер в Малайзия
Трима състезатели на Бадминтон клуб „Хасково“ ще проведат тренировъчен лагер в Малайзия. В азиатската страна те ще се подготвят за турнирите, оставащи до края на сезона.



Отборите на Хасково и Харманли ще участват на две ДП-ва по лека атлетика във Велико Търново
Над 1300 състезатели ще участват на Националните шампионати по лека атлетика за мъже и жени и за момчета и момичета под 16 години, които ще се проведат от 7 до 9 юли във Велико Търново. На стадион "Ивайло" ще излязат и най-добрите състезатели на школите в Хасково и Харманли.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини