Новини 10 07 2023

  • 00:00, 10 юли 2023 г.
  • 4821
  • 0
  • 0
И съда, и общината сгафиха по делото за затвора на Георги Иванов
Хасковският окръжен съд осъди бившия кмет Георги Иванов да заплати на Общината 116 000 лв. обезщетение, ведно с лихвите, за премахнатата сграда на бившия затвор. Решението е просрочено с два месеца. От него става ясно, че местната хазна е ощетена със 70 000 лева, тъй като в хода на делото Общината не е актуализирала иска си спрямо експертизата.



Хасковският Окръжен съд остави в ареста 46-годишна жена, издирвана за организирана престъпна група и пране на пари
Хасковският Окръжен съд остави в ареста Зекийе Унган, която е издирвана от белгийските власти за участие в организирана престъпна група пране за пари. 46-годишната жена бе задържана на българо-турската граница. Днес тя поиска да бъде екстрадирана в Белгия, където е осъдена задочно на 10 месеца затвор.



Проверяват сигнали за умряла риба в река Марица
Умряла риба изплува в река Марица край Димитровград и Симеоновград. За това сигнализираха жители на населени места в района. От Регионалната инспекция по околна среда и води са взели проби от водата. Очаква се резултатите да са готови до няколко дни.



Откриха голяма сума недекларирана валута на ГП "Капитан Андреево"
43-годишен турски гражданин е привлечен като обвиняем за незаконно пренасяне на валута през българската граница. Парите са на стойност над 1 700 000 лева. Това е най-голямата сума недекларирана валута, открита в товарен автомобил на ГП "Капитан Андреево".



Кметът на Рудозем настоява за повече спешни екипи и оборудвани линейки
Най-малко два екипа на Спешна помощ, които да дават едновременни дежурства, са необходими в община Рудозем. Кметът Румен Пехливанов се обърна с апел към Министерството на здравеопазването за тяхното осигуряване.



В Кърджали подменят главния водопровод, минаващ през коритото на река Арда
В Кърджали стартираха дейностите по подмяната на главния водопровод, който минава през коритото на река Арда. Проектът е част от т. нар. “Воден цикъл 2“.



600 хиляди лева разходи ще "глътне" организацията на Роженския събор
Около 600 хиляди лева ще струва Роженския събор, който ще се проведе в дните от 14 до 16 юли. Това съобщиха на пресконференция днес от Сдружение "Рожен - Наследство в бъдещето", които организират събора в партньорство с община Смолян.



Километрични опашки през уикенда на ГКПП „Маказа“
С навлизането в летния сезон на Граничния пункт „Маказа“ зачестиха километричните опашки. Голяма част от пътуващите, особено през почивните дни, отиват на плаж в Гърция.



Пореден протест срещу бежанците в Харманли
Пореден протест срещу бежанците в Харманли. Той бе подбуден от листовки, с които мигрантите се призовават за солидарност към възстаналите си събратя във Франция.



Избраха Александър Димитров за председател на общинската структура на ПП в Димитровград
Бивш полицай оглави новата структура на Продължаваме Промяната в Димитровград. Новосформираната организация носи името „Промени Димитровград“.




Полски пожари изпепелиха десетки декари с пшеница в Хасковска област
Два пожара горяха в Хасковска област в почивните дни. Единият е в района на Свиленград, другият край дмитровградското село Добрич. Огнеборците предупреждават, че с покачването на температурите се увеличава опасността от избухването на полски и горски пожари. Забранено е паленето на открит огън.




Започна изграждането на храм в село Манастир
Положиха основния камък на нов храм в село Манастир. Той ще носи името „Света Неделя“. Тържествен водосвет в хасковското село отслужи Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений.




Монументът на „Света Богородица“ е включен в Националната програма на МОН за ученици от 1-ви до 11-ти клас
Монументът на „Света Богородица“ е най-посещаваната забележителност в област Хасково. След нея се нарежда Александровската гробница. Двата туристически обекта са включени в Националната програма „България – образователни маршрути“, в която се организират обиколки на над 100 културни забележителности за ученици от 1 до 11 клас.





"Хеброс" и "Атлетик" с титли от шампионатите по лека атлетика за мъже и жени и за юноши и девойки под 16 години
Божидар Саръбоюков е двукратен шампион. Състезателят на „Хеброс“ спечели титлите в тройния и в дългия скок на Държавното първенство по лека атлетика за мъже.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 2 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 3 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 4 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 5 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 6 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини