Новини 12 07 2023

  • 00:00, 12 юли 2023 г.
  • 4704
  • 0
  • 0
Барокамера вече ще помага на деца с увреждания в Хасково
Първата кислородна барокамера в Хасково вече работи. Тя е разположена в Дневния център за подкрепа на деца с увреждани. Дарена е от Национален фонд "Св. Никола". Съоръжението е жизнено важно за деца с различни заболявания.



Закриват една паралелка в гимназиите в област Хасково
Излезе първото класиране за кандидат-гимназистите. Една паралелка в Област Хасково ще бъде закрита.



Зрелостниците от Хасково са първи по успех в страната на матурата по английски език
Хасково е на първо място в страната по успех на държавния зрелостен изпит по английски език. Това сочат данните на Института за пазарна икономика. От Регионалното управление на образованието потвърдиха новината.



Пожарникари от Хасково спасиха жена в безпомощно състояние
Хасковски пожарникари спасиха самотно живееща 54-годишна жена. Тя е била открита парализирана в дома си. Пострадалата е оцеляла, след като два дни е била без храна и вода.



Данъчни от Хасково проверяват дискотеките по морето
9 инспектори от НАП Хасково се включват в проверки на нощни заведения по морето. В началото на тази седмица Националната агенция за приходите започна активно наблюдение на дискотеките по Северното и Южно Черноморие.



Грандиозно откриване на пилон "Рожен" готвят организаторите
Успешно приключиха тридневните тестове за издигане на националния трибагреник до върха на 111-метровия пилон "Рожен". За официалното откриване на монумента се подготвя грандиозна тричасова програма. Събитието ще бъде на 13 юли.



7-метров кръст се извиси над смолянското село Петково
7-метров метален кръст вече се извисява над смолянското село Петково. Той беше монтиран преди броени дни в местността "Гарванов камък".



Интересът към Перперикон не стихва
В разгара на туристическия сезон Перперикон се радва на добра посещаемост. Екскурзоводи отчитат по няколкостотин посетители на ден.



Адвокат и психолог от Хасково организираха среща-разговор на тема "Раздялата"
Адвокат и психолог от Хасково дават безплатни съвети по различни и значими за хората теми. Първата среща-разговор беше за „Раздялата“. Тя се състоя вчера вечерта в зала „Знание“.



Метеорит се взриви и изплаши хората в Северозападна България
Метеор беше забелязан в много градове на Северозападна България. Силният тътен и ярката светлина уплаши много хора, а в социалните мрежи са публикувани редица клипове. Колко често се наблюдава това явление, разказваме сега.



Интерактивна книга-игра забавлява децата в читалище "Заря"
В Хасково представиха интерактивната книга-игра „Кой светна луната“ на Мая Бочева. Тя е част от програмата на „Забавно лято“. Инициативата се провежда в библиотеката на ч-ще "Заря".



Голям интерес към „Плувно лято 2023“ в Момчилград
Двойно повече деца от Момчилград са се записали в инициативата „Плувно лято“ в сравнение с предходната година. Организатори на безплатните курсове са Общината, Центърът за обществена подкрепа и Комисията за борба с противообществените прояви.



"Саяна Хасково" и "Несебър" ще играят контрола на стадиона в Стралджа
„Саяна Хасково“ продължава подготовката си за новия сезон в Трета Югоизточна лига. Към тима вече се присъединиха всички попълнения.



От утре феновете на "Арда" ще могат да купуват билети за двубоя с "Черно море"
Феновете на "Арда" ще могат да закупят билети за първия мач на отбора през новия сезон още утре. Това съобщиха на официалния си сайт от кърджалийския клуб. В първи кръг тимът играе с „Черно море“.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини