Новини 21 07 2023

  • 00:00, 21 юли 2023 г.
  • 5393
  • 0
  • 2
Инспекторите от ДАИ - Хасково искат по-високи заплати
Служители на „Автомобилна администрация“ – Хасково излязоха на протест. Те спряха работа за един час с настояване за по-високи заплати, назначаване на повече инспектори и подобряване на материалната база.




В зверската жега четири харманлийски села са втори месец без вода
Четири села от община Харманли: Изворово, Черепово, Дрипчево и Браница са непрекъснато без вода това лято. Хората негодуват. Събират подписка и обмислят да заведат колективен иск срещу ВиК –Хасково.



В Смолянско описват щетите, нанесени от пороя и градушката
Изкоренени дървета, значителни щети по инфраструктурата и унощожена реколта. Това са резултатите от силната буря с градушката, която удари Област Смолян в късния следобед вчера. Най-големи са щетите в общините Баните и Рудозем.



Жители на хасковския квартал "Болярово" се жалват от дупки
Жители на хасковския квартал „Болярово“ са в готовност за протест. Недоволството на живущите на ул. „Драва Соболч“ е заради разбитата пътна настилка. Според хората проблемът е от години и вече е нетърпим. Те настояват за ремонт на отсечката. От Община Хасково съобщиха, че ще вземат спешни мерки.



Хотелиери от Енчец и Главатарци в Кърджали настояват за основен ремонт на пътя, водещ до зоните за отдих
Хотелиери от вилните села Енчец и Главатарци настояват за основен ремонт на единствения път, водещ до зоните за отдих. Пътният участък е в много лошо състояние, а по него минава целия туристически поток към язовир Кърджали.



Хасковският Окръжен съд остави в ареста 47-годишен мъж, издирван за трафик на хора в Германия
Хасковският Окръжен съд остави в ареста 47-годишния Ялчин Акурт. Мъжът се издирва от властите в Германия по обвинения за трафик на хора. Той е арестуван на Граничен пункт „Капитан Андреево“ преди дни.



Доброволци се включиха в изграждането на църквата "Св. Иван Рилски" в Хасково
Доброволци се включиха в изграждането на църквата „Св. Иван Рилски“ в Хасково. Неколцина мъже се заеха с ръчно изливане на бетон. Те станаха част от строителната бригада след призив на отец Никола в социалните мрежи.



Ремонтът на покрива на Художествената галерия в Кърджали стартира до месец
Дългоочакваният ремонт на покрива на Художествена галерия „Станка Димитрова“ в Кърджали ще започне до един месец. Конструкцията ще бъде изцяло съобразена със старинната архитектура на сградата.




В Димитровград правят нови фитнес площадки на открито
Девет площадки за стрийт фитнес ще бъдат монтирани в Димитровград. Те ще са със свободен достъп. Това съобщи кметът Иво Димов. Средствата за тях са отпуснати от бюджета на общината.



36 са работещите плувни басейни на територията на област Хасково
36 са работещите плувни басейни на територията на област Хасково. Два от тях са били затворени заради констатирани нарушения. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.



Разследващ полицай написа книга за родовата памет
Първата си книга "Разкази от корена" издаде разследващият полицай Кристина Палазова. Премиерата й ще бъде утре в село Чокманово. Приходите от продажбите ще бъдат предоставени на Фондация "Искам бебе".



Промениха началния час на мача между „Берое“ и „Арда“
Промениха началния час на мача между „Берое“ и „Арда“. Двубоят е последен от програмата на втори кръг.



„Родопа“ с поредна загуба по време на подготовката си
„Родопа“ записа поредна загуба по време на подготовката си. Тимът отстъпи на „Гигант“ (Съединение).



Георги Георгиев и Анас Маздрашки отпаднаха от Европейското първенство по тенис
Георги Георгиев и Анас Маздрашки отпаднаха от Европейското първенство по тенис. На осминафиналите на двойки българският тандем записа поражение от шведи.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини