Новини 26 07 2023

  • 00:00, 26 юли 2023 г.
  • 4982
  • 0
  • 2
Обявиха бедствено положение в Област Хасково заради големи пожари в почти всички общини
Обявиха бедствено положение на територията на област Хасково заради множество пожари. Огънят вилнее в почти всички общини в региона. Областният управител на Хасково Красимир Ангелов е поискал помощ от Министерството на отбраната и пожарната в Стара Загора.



Камион с 3,5 тона люцерна изгоря на пътя за Узунджово
Камион с 3,5 тона люцерна пламна на пътя за хасковското село Узунджово.Сламата, както и превозното средство са напълно изгорели. 41-годишният шофьор е без наранявания. Все още не е ясна причината за огъня.



Убийство в лагера в Харманли
Убийство в бежанския лагер в Харманли. 35-годишен сириец прободе смъртоносно свой сънародник. Престъплението е извършено след съобщение в приложението "УатсАп".



Спасителен отряд, модерна техника и хеликоптер се включиха в търсенето на Златко Дерменджиев
Спасители от Перник, хеликоптер, куче и много доброволци се включиха в издирването на Златко Дерменджиев от Хасково. Това на практика рестартира акцията по търсенето. Заради изключително горещото време обаче обходи в местността "Кекличевото стопанство", където Златко изчезна, се правят сутрин и вечер.



Гинка Райчева е новият областен управител на Хасково
Гинка Райчева е назначена за областен управител на Хасково. Това съобщават от Министерски съвет. Тя ще встъпи в длъжност до края на седмицата.



Код червено: Рекордни жеги в Хасково
40,9 градуса по Целзий отчетоха термометрите днес в Хасково. В областта е обявен червен код за опасно топло време. Какви мерки е предприела общината и какво трябва да знаят хората в горещините, вижте.



Санкционират Неохим заради измрялата риба в река Марица
Санкционират торовия завод в Димитровград за замърсяване на Марица. Пробите от реката са взети в началото на юли след сигнал за умряла риба. Във водата е открито наличие на азот.



Иво Димов ще кандидатства за четвърти кметски мандат
ГЕРБ - Димитровград издигна кандидатурата на Иво Димов за четвърти кметски мандат. Решението бе взето единодушно на провелото се номинационно събрание.



Кметове настояват за повече лекари и полиция по селата
Децентрализация, самостоятелен бюджет, повече полицаи и лекари по селата. Затова настояват от Националното сдружение на кметствата в България. За проблемите в малките населени места съобщиха председателят на сдружението, който е кмет на хасковското село Брягово Делчо Митев и кметът на харманлийското село Доситеево Митко Вълчев.




НАП проверява по морските курорти "заплатите в плик"
Започнаха проверки по морските курорти от инспектори на НАП и Главната инспекция по труда. Експертите ще следят за нарушения на данъчното и осигурително законодателство.



В Смолянско складовете на горските стопанства са пълни с дърва за огрев
Няма опасност кризата с дървата от миналата година да се повтори. В това са категорични от Южноцентрално горско предприятие в Смолян. Складовете на стопанствата вече са запасени с твърдото гориво.



В Смолян граждани асфалтират улицата си сами с материали от общината
Жителите на смолянската улица "Цар Калоян" сами ремонтират пътя си. Всички строителни материали обаче са им предоставени от община Смолян. Има ли ефект подобно необичайно партньорство? Разказваме сега!



БЧК Кърджали подпомогна еднократно с 250 лв. 65 уязвими лица в областта
Жители на област Кърджали са получили еднократна финансова помощ от Българския червен кръст. В цялата страна организацията е подпомогнала по този начин над 5600 крайно нуждаещи се.



Деца учиха японски език в библиотека "Христо Смирненски"
Деца учиха японски език в хасковската библиотека. С този урок бе сложен край на забавната програма „Лято в библиотеката“.




В Кърджали представиха изложба на керамично изкуство от Одрин
Изложба с изделия от керамика бе представена в Арт галерия „Кръг“ в Кърджали. Експозицията е дело на автори от Одрин. Тя гостува в родопския град по повод съвместна инициатива на двете побратимени общини.



Легенда на "Арда" се присъедини към "Саяна Хасково"
Ахмед Осман е най-новото попълнение на "Саяна Хасково“. Това потвърдиха за еТВ от клубното ръководство. Опитният нападател ще направи дебют с червено-белия екип в контролата с дубъла на „Берое“.



Дженев попадна в отбора на ITF
Адрияно Дженев бе избран в отбора на ITF за Откритото първенство на САЩ. Освен хасковлията в тима на федерацията са включени още трима родни таланти.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини