Новини 28 07 2023

  • 00:00, 28 юли 2023 г.
  • 4804
  • 0
  • 2
Отмениха бедственото положение в Хасковска област
Бедственото положение в Хасково е отменено. Това стана със заповед на областния управител Гинка Райчева. Всички пожари в областта са овладени освен тези край селата Дъбовец и Малки воден. Продължават наблюденията и патрулирането в районите, където пламъците са локализирани.



Трагична развръзка! Откриха мъртъв 46-годишния Златко Дерменджиев
След двуседмично издирване беше открито тялото на 46-годишния Златко Дерменджиев. То е било намерено в землището на село Клокотница. Мъжът изчезна на 13 юли по време на разходка в парк Кенана. В акцията по издирването му се включиха десетки хора.



Оставиха за постоянно в ареста сириеца, обвинен в убийството на свой сънародник в лагера в Харманли
Хасковският окръжен съд остави за постоянно в ареста 35-годишния Рамадан Мохамад. Сириецът е обвинен в умишлено убийство на свой сънародник. Инцидентът стана в бежанския лагер в Харманли. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.





Милена Дечева е единственият кандидат за председател на Окръжен съд - Хасково
Милена Дечева е единственият кандидат за председател на Окръжен съд - Хасково. Тя е получила подкрепа от всички съдии. Срокът за подаване на документи изтече на 27 юли. Предстои Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет да определи дата за изслушване в конкурса.




Болници в Смолянска област си спестявали изследвания, които се полагат по клинична пътека
590 нарушения са констатирали от началото на годината от Районната здравноосигурителна каса в Смолян. Те са открити при проверки на лечебни заведения, лекари в доболничната помощ и зъболекари в цялата
област. Какви са най-честите нарушения, обобщва екипът ни!



Община Хасково няма дългове, но има длъжници
Община Хасково няма дългове и задължения. Това стана ясно от отчета на бюджета за миналата година, който бе подложен на обществено обсъждане. Местната администрация има да получава малко над 8 млн. 700 хил. лв. от длъжници.



Николай Мелемов ще се кандидатира за четвърти кметски мандат в Смолян
За четвърти кметски мандат ще се бори настоящият управник на Смолян Николай Мелемов. Неговата кандидатура бе единствената, предложена от структурите на ГЕРБ-Смолян.



Ремонтират последната част в обхвата на Синята зона в Кърджали
До дни започва ремонт на пътната настилка в последната част от обхвата на Синята зона в Кърджали . Веднага след това тя ще влезе в сила.



Жители на село Лисиците настояват да бъде изграден път до въжения мост
Жители на кърджалийското село Лисиците настояват да бъде изграден път до въжения мост, който води до домовете им. От години достъпът до населеното място е възможен единствено по вода и по горски пътеки.



Изложба-живопис "Разходка в Матера" е подредена в художествената галерия в Димитровград
Изложба–живопис на Живка Маринова е подредена в димитровградската галерия „Петко Чурчулиев“. Тя е озаглавена „Разходка в Матера“ и включва пейзажи, впечатлили Маринова по време на посещението й в италианския град.



30 нови книги закупи библиотеката в читалище "Заря"
С 30 нови заглавия е попълнен фонда на библиотеката в читалище „Заря“ в Хасково. В началото на септември ще бъде закупена и литература за тинейджъри, за които ще бъде обособен специален кът.



Георги Георгиев отпадна от международния турнир по тенис в Базел
Георги Георгиев отпадна от международния турнир по тенис в Базел. В четвъртфинален мач при юношите свиленградчанинът загуби с 6-4/7-5 от водача в схемата Маркус Молдер от Естония.



"Саяна Хасково" приема "Берое II" в контролна среща
„Саяна Хасково“ ще изиграе последната си контрола от предсезонната подготовка. Мачът е утре от 18:00 часа на стадиона на Ямача.



Ирен Саръбоюкова се класира на финал в Марибор
Ирен Саръбоюкова се класира за финала на скок височина на Европейския младежки олимпийски фестивал. Решителната част от надпреварата е утре.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини