Новини 04 09 2023

  • 00:00, 04 сеп 2023 г.
  • 2043
  • 0
  • 1
Катастрофа между две коли затрудни движението по главен булевард в Хасково
Катастрофа затрудни движението на булевард „Никола Радев“ в Хасково. Пътно-транспортното произшествие стана между две коли. Причината за инцидента е отнето предимство.




Делото срещу Лютви Местан за катастрофата край Загорско започва отначало
Делото за катастрофата край Загорско с обвиняеми Лютви Местан и Юсеин Ахмед, при която загина 6-месечно бебе, ще стартира отначало. Това съобщават от Окръжен съд - Кърджали. Причината е пенсиониране на съдията.



Румен Радев: Вярвам, че Димитровград ще бъде градивното бъдеще на България
"Да строиш е призвание, но да градиш с мисъл за околните и да посветиш своя труд на бъдещите поколения, е истински достойно и благородно“. Това каза президентът Румен Радев в приветствието си към жителите и гостите на Димитровград по повод празника на града, който отбеляза 76 години от създаването си.



В Димитровград Радев коментира политическата обстановка в страната
След тържеството в Димитровград Румен Радев заяви пред журналисти, че сближаването между президентската и изпълнителната власт зависи от това, кога министър-председателят ще се еманципира от менторите си от записите. Радев не уточни, кои записи визира и дали става въпрос за изтеклите от срещата на ПП, на които се говори за овладяване на всички структури в държавата.



Близо 4000 изпълнители се надпяваха, надсвирваха и надиграваха три дни в Неделино
Близо 4000 изпълнители от страната и от чужбина участваха в 22-рия Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен в Неделино. Той продължи три дни. Фестивалът беше открит официално от президента Румен Радев.



Дебат на тема "Последствията от пандемията Covid -19 върху младежите от ЕС" се проведе в Хасково
Младежи от Хасково и гости от побратимените с Хасково градове участваха в дебат на тема “Последствията от пандемията Covid-19 върху младежите от ЕС." Той се проведе в художествена галерия „Атанас Шаренков“.




Дарение от Хасково отпътува за неделното училище в Истанбул
Дарение от Хасково отпътува за неделното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Истанбул. Инициативата е на Тракийско дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия“. Те изпращат раници и канцеларски материали за 60 деца, които се обучават в училището.



50-метрова детска рисунка краси фоайето на Младежкия център в Хасково
Десетки деца се включиха в творческата работилница “Цветовете на Европа“ в Хасково. Те сътвориха 50-метрова рисунка, на която изобразиха своите желания, мечти и впечатления от родния си град.



За първи път в Хасково се проведе пленер за млади художници
Пленер за малки художници се проведе за първи път в Хасково. Той се състоя пред градската галерия Форум. Ръководители на инициативата са младите творци Даниел Русев и Таня Атанасова – Амфитрита.



Млади таланти възстановяват мюзикъла "FAME" на смолянска сцена
С концерт-спектакъл в Родопския драматичен театър завърши лятната Академия по музикално и танцово изкуство в Смолян. Тя се проведе в рамките на една седмица и събра млади таланти от цялата страна. Част от тях ще участват в мюзикъла "Fame", чиято премиера ще е през месец октомври.



"Саяна Хасково" победи "Локомотив" и се изкачи на трето място
„Саяна Хасково“ се изкачи на трето място в първенството след успех с 2:1 над „Локомотив“. Тимът е с актив от 4 победи. Лидер в таблицата е безгрешният до този момент „Спартак“-Пловдив.



Футболни съдии от България и Турция ще изиграят благотворителен мач в Кърджали
Футболният съдийски елит на България и Турция ще се срещне в Кърджали. На 9-ти септември реферите ще изиграят приятелска среща с благотворителна цел.



Мария Габрова с осмо място на Балканиадата по лека атлетика
Ирен Саръбоюкова спечели два медала на Балканското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години. Тя завърши на второ място в скока на височина, а на дълъг скок бе трета. С осмо място в мятането на диск завърши хасковлийката Мария Габрова.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини