Lola & David Aaron Carpenter - Tango Jalousie (Jealousy Tango)

  • 13:53, 08 ное 2023 г.
  • 2284
  • 0
  • 0
34-годишната Лола Астанова е родена в Узбекистан и живее от 2003 г. в САЩ. Позната е с блестящите си интерпретации на композициите на Шопен, Лист и Рахманинов и виртуозни пиано аранжименти на хитове като "Don't Stop the Music" на Риана, „We Are the Champions“ на Куийн и „Лунната соната“ на Бетовен, която изпълнява в пламенен дует заедно с нейния любим Степан Хаусер от 2 Cellos.

С над 100 милиона гледания в Instagram през изминалата година, Лола Астанова се превърна в най-гледания пианист в света, генерирайки числа, които са безпрецедентни за класическата музика.

Редица музикални класици описват уникалния стил на пианистката като „рядък и наистина гениален“, отбелязвайки, че „Шопен, изпълнен от Лола, е просто изключителен“. Последните години Астанова свири с филхармониите на Яхя Линг – музикален директор и диригент на симфоничния оркестър в Сан Диего, камерния оркестър St. Luke в Центъра за сценични изкуства „Линкълн“ в Ню Йорк, Кливландския оркестър и работи с диригенти като Едуардо Мартуре, Рабон Тебар, Жерар Шварц.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Категории

Последни новини