Новини 14 03 2024

  • 00:00, 14 мар 2024 г.
  • 5267
  • 0
  • 0
В храм „Св. Георги Победоносец“ в Кърджали бе отслужена панихида за кончината на патриарх Неофит
В централния храм „Св. Георги Победоносец“ в Кърджали бе отслужена панихида в памет на негово светейшество патриарх Неофит. Главата на българската православна църква почина късно снощи. 15-ти и 16-ти март са обявени за Дни на национален траур.



Пожар в Димитровград взе жертва и остави без дом 16 семейства
Пожар в Димитровград взе жертва и остави без дом 16 семейства. Огънят вилня в жилищна сграда в квартал “Изгрев”. Блокът е напълно унищожен.




Окръжен съд - Хасково остави за постоянно в ареста Стойчо Бонев и Николай Колев
Окръжен съд – Хасково остави за постоянно в ареста двамата мъже, задържани в село Клокотница с близо 30 кг. марихуана. Наркотикът беше открит в склада ва автосервиз, собственост на жената на единия от двамата. Обвиняемите и техните защитници поискаха по-лека мярка за неотклонение „домашен арест“. Но искането им не беше уважено.



До 2 седмици ВАС ще обяви решението си за касиране на изборите в Хасково
Върховният административен съд обяви за решаване делото за касиране на изборита за общински съветници в Хасково. На заседанието са били представители на Общинскарта избирателна комисия и на партиите- жалбоподатели. Очаква се магистратите да излязат с решение в 14-дневен срок.




Баща разби вратата на детска градина „Орфей“ в Кърджали и отвлече детето си
Баща разби вратата на детска градина „Орфей“ в Кърджали и отвлече детето си. Полицията е била уведомена незабавно. Мъжът е бил задържан на автомагистрала „Тракия“.



Недекларирана валута за 335 000 лева откриха митническите служители на „Капитан Андреево“
Недекларирана валута откриха митническите служители на „Капитан Андреево“. Тя е била намерена при проверка на автобус, излизащ от страната. Левовата равностойност е за близо 335 000.



Учениците ще могат да отсъстват до 15 дни от занятия по семейни причини
Учениците ще могат да отсъстват до 15 дни от занятия по семейни причини. Това реши окончателно Министерският съвет. Максималният период, който може да бъде извинен с една бележка от родител, е 5 дни. В Хасково и директори, и учители подкрепят промяната.




Ученици от Хасково ще представят България на Международния фестивал за театър на испански език
Възпитаниците на Езиковата гимназия в Хасково спечелиха първо място на 24-тия Национален фестивал за училищен театър на испански език. Трупата ще представя България на международния фестивал, който ще се проведе в Полша през април. Днес постановката „Жени на ръба на нервна криза“ бе изиграна и в Хасково.



Ученици от 9 града ще премерят сили в състезанието "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС"
Регионалният кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ стартира в Професионалната гимназия по транспорт и аграрни технологии „Никола. Й. Вапцаров“ в Хасково. Надпреварата ще се проведе в два дни. В нея участват ученици от 9 гимназии.



Третокласници показаха и разказаха за магията на Родопите
Открит урок на тема "Магията на Родопите" представиха ученици от 3 "а" клас на Основно училище "Иван Вазов" в Смолян. Урокът се проведе сред автентичната атмосфера на къща-музей "Ласло Наги".



Откриха изложба, посветена на полския астроном Николай Коперник
Документална изложба, посветена на 550 години от рождението на математика и астроном Николай Коперник, е подредена в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в Димитровград. 14-те пана разказват историята на учения, променил завинаги възприятието за движението на небесните сфери.



С войнишки каски "изписват" думата мир край Забърдо
Огромни букви от войнишки каски изработи скулпторът Антон Урдажиев по поръчка на кмета на село Забърдо Валентин Черпоков. С тях ще се изпише думата "мир" до вече поставения паметник "Гълъб на мира" край родопското село.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 1 ден
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 2 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 3 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 4 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 5 дни
Новини 19 04 2024
Новини 19 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини