Новини 29 03 2024

  • 00:00, 29 мар 2024 г.
  • 1926
  • 1
  • 2
Протестно автошествие на миньори и енергетици затвори за час автомагистрала „Марица“
Протестно автошествие на миньори и енергетици затвори за час автомагистрала „Марица“ в района на Харманли. Митингът премина и през Хасково. Основните искания на недоволните са премахване на енергийните квоти, запазване на комплекс "Марица изток" и изпълнение на концесионния договор.



Земетресение изплаши жителите на Девин, евакуираха ученици и служители
Земетресение с магнитут 3,8 по Рихтер разлюля рано тази сутрин няколко общини в област Смолян. Най-силно трусовете са били усетени в Девин. Наложила се е евакуация на ученици, служители и работници.



Откриха мигранти в дипломатически автомобил на граничен пункт "Капитан Андреево"
Нелегални мигранти са били открити в дипломатически автомобил на граничен пункт „Капитан Андреево“. За случая потвърдиха от Софийска градска прокуратура.



Мартин Узунов остава в Общинския съвет на Хасково като независим съветник, а групата на „Ние идваме“ се разпада
Общинският съветник Мартин Узунов напуска „Ние идваме", но остава в Общинския съвет на Хасково като независим. Така групата на партията се разпада, тъй като в нея остават само двама членове, а според правилата е необходимо да са поне трима души.




Две докладни записки отпаднаха от Дневния ред на заседанието на ОС в Хасково
Ожесточени дебати предизвика докладната записка, свързана с правилника за дейността на експертен съвет по устройството на територията в община Хасково. Тя бе предложена от общинските съветници на ПП „Български глас“. След 40-минутни спорове предложението беше отхвърлено.



Общинските съветници в Хасково дадоха "зелена светлина" за отдаването под наем на парк "Бяло море"
Общинският съвет на Хасково даде „зелена светлина“ за отдаването под наем за срок от 10 г. на парк „Бяло море“. Местните парламентаристи обаче не бяха така единодушни относно отстъпването за безвъзмездно ползване на старото кметство в село Маслиново на Районното мюфтийство. Точката беше отложена.



Верижна катастрофа с 3 коли стана на хасковския булевард "Съединение"
Верижна катастрофа затрудни движението по хасковския булевард „Съединение“. При инцидента няма пострадали хора. Единият от шофьорите обаче е напуснал местопроизшествието.



34 хиляди лева са постъпили за година от смс-и и глоби от Синята зона на Смолян
158 хиляди лева са общо приходите от Синята зона в Смолян. Това стана ясно на последното заседание на Общинския съвет. Кметът Николай Мелемов предложи платената зона да се разшири. След натиск от опозицията докладната беше оттеглена.



Рехабилитират въжения мост за село Лисиците и изграждат панорамна площадка край крепостта Моняк
Предстои ремонт на въжения мост за село Лисиците, както и изграждане на панорамна площадка край крепостта Моняк в Кърджали. Предложенията са заложени в Програмата за развитие на туризма в общината за тази година.



Инспекцията по труда започва засилени проверки на селскостопанския сектор
Инспеция по труда в Хасково започва засилени проверки на селскостопанския сектор. Акцията е във връзка с началото на активния сезон за фермерите. Инспекторите ще проверяват, спазват ли се правата на работниците и има ли сключени еднодневни трудови договори.



Фермерски пазар с производители от цялата страна се състоя в Кърджали
В Кърджали беше открит фермерски пазар с участието на производители от цялата страна. Форумът, който ще продължи и утре, е организиран от Българския фермерски съюз с подкрепата на Министерството на земеделието и храните.



Григор Димитров е на полуфинал в Маями
Григор Димитров е на полуфинал в Маями. Българинът изигра страхотен мач и победи Карлос Алкарас. Димитров спечели двубоя срещу световния номер 2 с 6-2/6-4. На полуфиналите хасковлията ще играе срещу Александър Зверев.



„Саяна Хасково“ с гостуване през уикенда
„Саяна Хасково“ с гостуване през уикенда. Утре тимът излиза срещу „Сливен“. „Димитровград“ с тежко домакинство срещу лидера „Несебър“.



Хасковски хандбалисти с повиквателни в националните отбори за Европейското първенство
България ще бъде домакин на Европейското първенство по плажен хандбал за юноши и девойки до 16 години. В разширените състави влизат представители на двете хасковски школи.



Шукран Мехмед спечели сребърен медал на Държавното първенство по борба за момичета
Шукран Мехмед спечели сребърен медал на Държавното първенство по борба за момичета. Тя се класира втора в категория до 62 килограма.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 29 04 2024
Новини 29 04 2024
преди 1 ден
Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 4 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 5 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 6 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 1 седмица
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини