Новини 09 04 2024

  • 00:00, 09 апр 2024 г.
  • 1484
  • 0
  • 0
Изборите за общински съветници в Хасково ще са в края на юни
ВАС потвърди решението на ХАС, който обяви изборите за общински съветници в Хасково за недействителни. Очаква се указ на президента Румен Радев за насрочване на нов вот, като предполагаемите дати са 23 или 30 юни.



"Спаси Хасково" съжаляват, че не са обжалвали и изборите за кмет
След като Върховния административен съд потвърди решението за касирането на изборите в Хасково, се върна доверието в съдебната и избирателната система, че вотът на гражданите няма да бъде пропилян“. Това заяви на пресконференция общинският съветник от „Ние идваме-Спаси Хасково“ Марин Райчев.




БСП: Важни са не мандатите в Общинския съвет на Хасково, а идеите
„Време е хасковлии да се замислят, когато гласуват, какво се случи в тези 6-7 месеца, в които функционираше един нелегитимен Общински съвет.“ Това заяви общинският съветник от БСП Камен Тодоров.



Възраждане: Служебният вътрешен министър ще опорочи честността на изборите в Хасково
„Надяваме се с новите избори за общински съветници в Хасково, неправдата да бъде поправена и общината да има адекватно управление, различно от сегашното“. Така коментираха от партия „Възраждане“ окончателното касиране на вота за местен парламент.



Проверяват складове, хранителни магазини и ресторанти заради предстоящите празници
Проверяват складове за хранителни стоки, магазини и ресторанти в Хасково. Акцията е на Областната дирекция по безопасност на храните и е по повод предстоящите Великденски празници.



Болницата в Кърджали се сдоби с два нови дихателни апарата за анестезия
Два нови дихателни апарата за анестезия получи Многопрофилната болница в Кърджали. Апаратурата е дарение от местната администрация. Предназначена е за отделението по Анестезиология и интензивно лечение.



Закачливи табели призовават гражданите да не замърсяват димитровградския парк "Марица"
Закачливи табели в димитровградския парк „Марица“ стимулират изхвърлянето на боклука в кошчетата. Идеята е пилотна, а дизайнът закачливо напомня, че трябва да опазваме околната среда.



В смолянския Планетариум наблюдаваха пълното слънчево затъмнение
На хиляди километри от местата, където пълното слънчево затъмнение беше видимо, физиците от смолянския Планетариум успяха да се насладят на явлението. Това стана възможно благодарение на новата техника, монтирана в научната институция.



Кметът Станислав Дечев чете приказки с поуки на ученици от ОУ “Шандор Петьофи" в Хасково
Кметът Станислав Дечев чете приказки с поуки на ученици от ОУ “Шандор Петьофи“ в Хасково. Мероприятието бе част от инициативата „Маратон на четенето“, която се провежда в цялата страна.



Сдружение "Подай ръка" организира безплатна прожекция на филм
Документалният филм „Отмъстителката” ще бъде прожектиран безплатно на 12 април в Регионалния исторически музей в Хасково. Организатор на събитието е сдружение „Подай ръка“.




Над 3000 мекици раздадоха в Момчилград по време на фестивала „Вкусът на традициите“
Ден преди големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам в Момчилград бяха раздадени над 3000 мекици. Това се случи едновременно с откриването на фестивал, популяризиращ продукцията на производители от района.



Ученици от Гимназията по туризъм в Смолян се учиха да готвят дивечово месо
Съвместна инициатива подеха смолянската професионална гимназия по туризъм и строителство и Държавното ловно стопанство "Кормисош". Под ръководството на готвачите от стопанството децата се научиха как да приготвят дивечово месо.




Хасковският клуб по спортна гимнастика „Юнак“ записа поредни престижни класирания
Хасковският клуб по спортна гимнастика „Юнак“ записа поредни престижни класирания. Девойките младша възраст завършиха на първо място на Зоналното първенство в Пловдив.



Каратеките на „Торнадо“ с призови места на държавните първенства в няколко възрастови групи
Каратеките на „Торнадо“ с призови места на държавните първенства в няколко възрастови групи. Хасковлии стигнаха до общо 11 отличия.


Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 29 04 2024
Новини 29 04 2024
преди 22 часа
Новини 26 04 2024
Новини 26 04 2024
преди 3 дни
Новини 25 04 2024
Новини 25 04 2024
преди 4 дни
Новини 24 04 2024
Новини 24 04 2024
преди 5 дни
Новини 23 04 2024
Новини 23 04 2024
преди 6 дни
Новини 22 04 2024
Новини 22 04 2024
преди 1 седмица

Категории

Последни новини