Новини 16 05 2024

  • 00:00, 16 май 2024 г.
  • 2034
  • 0
  • 0
"Сигурна зона" за непридружени деца-бежанци откриха в РПЦ-Харманли
Сигурна зона за непридружени деца-бежанци откриха в Регистрационно-приемателния център в Харманли. Целта е малчуганите без родители, бягащи от войната, да получават по-добри грижи.



До момента няма сигнали за изборна търговия в област Хасково
До момента няма сигнали за купуване на гласове в област Хасково. Това заяви в Харманли министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. В цялата страна са подадени общо 36 сигнала за нарушения на изборното законодателство.



Монтираха гумени ограничители на пътя Хасково – Димитровград в района на Търговския център
Монтираха гумени ограничители на пътя Хасково – Димитровград в района на Търговския център. Идеята на ОПУ е да се спрат нарушителите, които завиват неправомерно на кръстовището.



2 600 000 лева повече са влезли в бюджета на община Хасково тази година
Близо 15 милиона и половина са постъпили от местни данъци и такси в бюджета на Община Хасково до 30 април 2024 г. До тази дата гражданите, изплатили налозите за цялата година, можеха да ползват 5 % отстъпка.



1212 са зрелостниците в област Кърджали, които ще се явят на ДЗИ по БЕЛ
Над 1200 зрелостници в област Кърджали ще се явят на Държавния зрелостен изпит по Български език и литература. В това число влизат и завършилите предишни години, които не са успели да си вземат матурата.



Ученици търсиха рядък вид дива орхидея в парк "Кенана"
Изследователско търсене на дива орхидея се проведе в хасковския парк „Кенана“. В него се включиха единайсетокласници от ПМГ „Акад. Боян Петканчин". Инициативата е част от мероприятията, които се организират по повод Европейския ден на защитените видове в „Натура 2000“



"Родена край Одрин" гостува на Димитровград
Изложбата „Родена край Одрин“ е подредена в Историческия музей в Димитровград. Тя представя моменти от историята на българска артилерия в периода от Балканската до края на Втората световна война.



Изложба, посветена на полския астроном Николай Коперник, е подредена в Хасково
Документална фотоизложба, разказваща живота и делото на Николай Коперник, е подредена в Младежки център-Хасково. Тя е посветена на 550 години от рождението на известния математик и астроном. Експозицията е предоставена от Полски институт- София.



Столетникът Димитър Кавгазов получи от директора на НАП грамота за достоен данъкоплатец
Столетникът Димитър Кавгазов от смолянското село Славейно беше удостоен с грамота за достоен данъкоплатец. Лично изпълнителният директор на НАП Румен Спецов връчи на дядо Димитър отличието и икона на Свети Георги.



„Саяна Хасково“ допусна обрат в добавеното време и загуби от „Несебър“
„Саяна Хасково“ допусна обрат в добавеното време и загуби от „Несебър“. Така червено-белите сдадоха първото място в класирането.



"Родопа" и "Созопол" с равенство в мач от 35-тия кръг на първенството
В друг мач от кръга "Родопа" изпусна гостуващия „Созопол“. Домакините поведоха с 2:0, но допуснаха изравняване на резултата.



Божидар Саръбоюков с титла от "Самарско знаме"
Божидар Саръбоюков с пореден успех. Състезатеят на „Хеброс“ спечели златен медал на турнира „Самарско знаме“.



Спортното училище в Хасково отбеляза с ден аванс Деня на българския спорт
Спортното училище в Хасково отбеляза с ден аванс Деня на българския спорт. Събитието се проведе в комплекс „Спартак“.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Категории

Последни новини