Театърът в Димитровград се готви за официално откриване, привлича нови в екипа си

Екипът на театъра даде днес пресконференция за журналистите в новата репетиционна

С най-новата си придобивка се похвалиха днес от екипа на Общинския драматичен театър "Апостол Карамитев" - нова зала за репетиции.

Именно там днес директорът на театъра Тодор Боянов представи новостите, случващи се на територията на местния храм на Мелпомена.

Репетиционната е бивша гардеробна, но сега е превърната в многофункционална зала, с осветление на различни нива.

 Тя може да се ползва, освен за репетиции, за срещи, изложби, пресконференции и други прояви.

От екипа на театъра в Димитровград представиха и новите попълнения в своите редици - двама млади актьори, завършили НАТФИЗ - Димитър Караиванов и Калин Иванов и играли в гостуващи постановки тук. Нов човек в екипа е и касиер-счетоводителят Емилия Сталева.

На богат и разнообразен репертоар ще заложат от димитровградския театър и през новия сезон. Боянов отчете, че гостуващите тук представления в последните месеци се играят при пълен салон, а билетите за предстоящата постановка "Спанак с картофи" са свършили за часове.

Друга новост е предстоящото официално откриване на ремонтираната сграда на театъра, което е насрочено за 20 ноември, когато тук ще пристигне министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Припомняме, че ремонта се извърши със средства по програма "Красива България" и бе на стойност 168 277 лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини