Майката на Алекс представи своята гледна точка за благотворителните концерти

Майката на Алекс Галя Димитрова, снимка Ангел парк, ТВ7

С екипа ни се свърза Галя Димитрова, майката на 4-годишния Александър в помощ на когото се организира благотворителния фестивал на 12 декември от групи за хора "Тракия" . Нуждаещото се семейство бе поканено да стане кауза и на друг концерт, организиран на 5 декември от клуб "Плетеница".

Отказът предизвика полемика най-напред в социалната мрежа, а после и под наша публикация от вчера. Въпреки, че се представили мнението на майката в материала, тя поиска да разкаже цялата ситуация от своята гледна точка. Предаваме думите й без редакторска намеса:

В началото на месец октомври групи за хора "Тракия" се свързаха с мен и започна подготовката по организирането на концерта. За здравословните проблеми на детето ми им разкала моя съседка, до този момент аз не познавах никой от групите "Тракия" или лично ръководителката Ирина Костадинова.

Боряна Христозова от "Плетеница" ми се обави в сряда,19 ноември, за да ми предложи тяхния концерт на 5 декември да бъде в подкрепа на лечението на Алекс. За него тя разбрала от публикации в медиите.

Говорихме надълго и на широко, разбрах, че и "Плетеница" искат да се включат в каузата. Впоследствие установих, че ще е отделен концерт и говорих с Боряна, че отказвам и не искам каузата да е за Алекс. Извиних се и помолих жената да не остава с лоши чувства. В разговора ни стана дума и за това, че може март месец "Плетеница" да организират концерт в помощ на лечението на детето, ако мога да разчитам на тях. Има достатъчно време до операцията, тя е догодина, а има и други нуждаещи се.

Реших, че не е коректно спрямо всички хора, които ще участват във фестивала на 12 декември, още повече, че той се организира от два месеца. Факт е, че на нас всяка една помощ ни е добре дошла. Не искам обаче хората да казват защо два концерта през седмица, толкова ли няма други каузи в града.

От цялата ситуация вчера ми стана много обидно и най-вече от поста в групата на "Плетеница" за хората в нужда: "....може би вследствие на всички нещастия, които им се струпват са изгубили реалната преценка за нещата и начинът им на мислене се е изкривил някак си..."

Не е хубаво, ако групите си имат някакъв конфликт, да се намесва името на детето ми, мен или другата нуждаеща се от помощ Биляна. Никой не знае на мен какво ми е, на детето какво му е и през какво сме минали. Решила съм така, така съм го направила, дори и да съм говорила с който и да е.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ко
    Костадинова
    15 -10
    15:20, 22 ное 2014
    Имаме,или нямаме спор,кого го е грижа?!Никога ние от "Тракия" не сме афиширали,или сме се оплаквали от който и да е клуб.Само ще задам въпроса:Кой започна спора,кой потърси медиите,за да се "оплаче"-г-жа Христозова!!!Същата продължава да твърди,че някой "позволява" или не на нуждаещите се да говорят,приемат каузи,а може би и да дишат???!!! Ние не се оплакваме от нищо,въпреки всички и всичко,продължаваме напред,макар че има хора,които се опитват да ни "спъват". Подобни атаки ни правят по-силни и сплотени :)
  • 2
    Зр
    Зрител
    15 -2
    15:33, 22 ное 2014
    И двата клуба сте много добри, направете си едно надиграване и си стиснете ръцете
  • 3
    Из
    изумен
    3 -10
    17:12, 22 ное 2014
    Майката е от димитровград, но живее в Пловдив. Дру... Виж коментара
  • 4
    Да
    далечна
    5 0
    21:26, 22 ное 2014
    Леле къква жалка картина.....Господ да ва пази да не сте на местото на тази Майка...Кой къде живее??? Лични вражди....
    Помогнете на хората с каквото можите, ако не не се месете....
  • 5
    До
    до накой си
    1 -2
    23:22, 22 ное 2014
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини