Хасан Азис пред бТВ: 9 млн. лв. са нужни за укрепване на засегнатите села в община Кърджали

Идеята ни е да запознаем властите с реалната ситуация на територията на общината, искаме да покажем лицето на бедствието, на бедстващите в Кърджали. Това заяви Хасан Азис, кмет на община Кърджали в студиото на сутрешния блок „Тази сутрин“ по БТВ. В никакъв случай не идваме със заплахи, ние все пак сме част от местната власт, но искаме решение с всеки изминал ден бедствието става по-голямо. Направили сме технически проверки за овладяване на свлачището, проектите, които изиска Борисов, са готови и днес ще му ги предадем
Хората в село Сипей са под напрежение, цял живот са влагали в тези къщи и сега се разрушава труда им, заяви от своя страна Сейхан Апти, кмет на с. Сипей в студиото на предаването.
Всеки ден правим обходи и ако се налага изселваме хората от къщите. Поканил съм специалисти от минно-геоложкия университет да огледат общината и да направят доклад, който да бъде предаден на властите, заяви кметът на община Кърджали.
И при мен има хора с пропукани къщи, които не искат да напускат. Всеки ден ходя при тях. Това каза още Якуб Местан, кмет на с. Селище, община Кърджали.
Идеята ние е да се срещнем с представителите на няколко институции, подчерта Азис. Ще стигнем и до премиера и до президента, ако се налага, закани се той. Бедствието става причина за различни коментари, но дали хората трябва да бъдат преместени, не мога да кажа, защото това е част от работата на експертите от минно-геоложкия университет, подчерта Азис.
9 млн. лв. са нужни за укрепване на засегнатите села в община Кърджали, заяви в заключение той.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини