Галаксико в ново амплоа: Открива изложба, посветена на балета

Ръководителят "Галаксико" Тихомир Митев сподели с журналисти днес новото около балета

Денс център "Галаксико" ще открие изложба, посветена на Международния ден на балета - 29 април. Същия ден в димитровградската зала "Асен Крайшников" от 18:00 часа ще бъдат подредени живи скулптури от популярни герои от балетни постановки като Жизел, Малката кибритопродавачка, Есмералда, Баядерка, Шехерезада и др., разказа ръководителят му Тихомир Митев.

Над 40 деца от денс центъра ще бъдат облечени с костюми от различни произведения, като ще се опитаме да направим едно предизвикателсто, поясни Митев. В проявата ще участва и Забавно-духовия оркестър на Димитровград. Ще има и алея на славата, където ще са изложени част от спечелените купи и медали на "Галаксико" в годините.

Междувременно възпитаниците на Митев са завоювали гранд при и купата на кмета на Бургас на 17-тото издание на Международния балетен конкурс в черноморския град. Димитровградчани са открили надпреварата с изпълнение на Гейбриъл Делчев. 

Своя бенефис на сцената в Бургас е направил Златомир Колев, който десетилетие участва в конкурса, като част от балет Галаксико. Получил е плакет и почетна грамота за заслуги в развитието на танцовото изкуство и конкурса в Бургас.

Трима от възпитаниците на "Галаксико" са завоювали и национални стипендии в различните категории - Ивайло Янев, Ясмин Кирилова и Бояна Иванова. На 2 и 3 май в Хасково "Галаксико" ще участва в поредното издание на конкурса за камерен танц. Идната неделя предстои изява на Парис и Ясмин Кирилови в шоуто "България търси талант".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини