160 танцуваха валс за рекордите на Гинес, завършиха с хоро

160 танцуващи се регистрираха за участие в рекорда на Гинес

Част от международна инициатива, чиято цел е да се подобри рекорд на Гинес за най-много едновременно танцуващи валс, стана днес Димитровград.

Събитието се случи по едно и също време в 50 града в Европа. Димитровград бе единствения град от България, а мястото бе входа на парк "Марица".

Да танцуват валс се включиха 160 участници -деца и възрастни. Димитровградчани бяха представени от клубовете "Галаксико", "Гайтани", "Тракия","Денс фит", клуб по салса. От Хасково се включи "Рона", от Свиленград - "Меджик", имаше представители и на Горна Оряховица.

Танцьорите бяха поздравени от кмета Иво Димов, който благодари на всички за участието и пожела догодина желаещите да танцуват да са 1 600. 

Четири части дворцови танци по музика на Йохан Щраус играха участниците, облечени в сини и жълти тениски. Всяка от частите бе с продължителност по 6 минути, а част от танца включваше и чадъри. Мероприятието бе заснето с дрон, като кадрите ще бъдат приложени към документацията за участие в рекорда на Гинес. Накрая участниците тропнаха кръшно българско хоро.

Още снимки от събитието - вижте на нашата Фейсбук страница!

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Димитровград стана част от международна инициатива, чиято цел е да се подобри рекорд на Гинес за най-много едновременно танцуващи валс

След края на инициативата се изви кръшно хоро

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Фш
    фш
    1 0
    10:41, 24 май 2015
    Красива инициатива,заснета от телевизиите!Поздравления за участниците! Но Градът ни има нужда най-вече от работни места и инвестиции, за да задържи младите в този град!Иначе те ще поемат пътя навън и тук ще е пенсионерски клуб! Това е!
Последни новини