Черните костюми на новите министри

Има нещо общо между новоизбраните министри в кабинета Станишев и то е стилът. До един те се обличат твърде строго, което е естествено предвид постовете и досегашната им кариера.

И все пак повечето определено имат нужда да разнообразят някои елементи от имиджа си, единодушни са модните критици. Предлагаме им да започнат с цветовете - черното и сивото напролет могат да бъдат заменяни със синьо, бежово и други тонове.

Меглена Плугчиевa. Тя до момента винаги е била играч на втори план, независимо дали като редова соцдепутатка, като заместник-министър или като посланик. Вероятно това е причината да се облича по немски строго и предпазливо.

Вицепремиерският пост, и то по европейските въпроси, обаче задължава за известна модна реформа. Най-лесно е да разнообрази тъмните си костюми с по-свежи аксесоари като шапки, брошки, оригинални по цвят чанти. Не е нужно да се превръща в конкурентка на експериментаторка като Емилия Масларова, но повече артистичност в имиджа би я направила още по-харесвана.

Николай Цонев. Той изглежда най-добре подготвен от имиджова гледна тока за новия си висок пост - военен министър. Като го наблюдават, някои от арбитрите на стила забелязват, че към неговия подчертан бизнес стил на обличане може да се направи само едно допълнение. Става въпрос за елегантни очила. Тъй като вече му се налага да чете тонове документи всеки ден, те ще бъдат не само полезни, защото ще щадят очите на министъра, но и ще му придават още повече авторитет.

Михаил Миков. Той винаги се е славил с остър ум и поразяваща уста, така че не му се е налагало да се замисля особено за имиджа. Макар да личи известна еволюция при него, откакто е министър на вътрешните работи, нека да заложи на още по-радикални реформи.

Първият съвет е да забрави карираните сака, с които понякога се появява. А едноцветните да разнообразява, като ги редува с райета. Едноцветните му и другите скучни вратовръзки може и да са класика, но в момента дискретни миниорнаменти се котират във висшите политически кръгове в ЕС и САЩ, защото придават свежест.

Д-р Евгений Желев. Той е най-забележителен в кабинета заради много неща, но и по един решаващ признак - мустаците. Още Мопасан е посветил цяла своя творба на този подчертаващ уверения характер на джентълмените елемент на имиджа.

Вече като здравен министър Желев може да реши да смени ретро варианта, в който носи своите мустаци, с по-съвременен европейски стил. Ако комбинира една такава промяна с разчупване на черно-белия колорит на дрехите в гардероба си, това ще му бъде само от полза.

Валери Цветанов. Политиците от ДПС открай време се славят с отлично подбран и поддържан гардероб. Премерената елегантност поне от десетилетие е отличителен белег за лидерите на тази партия. Новият земеделски министър

Валери Цветанов вероятно бързо ще навакса дистанцията, която го дели в това отношение от другите хора на водещи позиции в политическата сила. Гардеробът му засега го поставя във времената на прехода, а у нас той вече бе обявен за приключил.

Източник: standartnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини