Издирват с полиция осем търговци на Неделен пазар в Димитровград

Осем търговци на Неделен пазар в Димитровград ще бъдат издирвани с полиция по искане на Националната агенция за приходите (НАП). Повод е неявяване на търговците, въпреки предупрежденията на данъчните и липса на съдействие за провеждане на контролни действия,  информират от НАП.

323-ма търговци с общо 349 обекти са били проверени от данъчните на Неделния пазар през последните два месеца. Санкционирани са били 18 лица заради продажби без регистриран касов апарат, не издаване на касови бележки и установени разлики между касовата наличност и отчетените приходи от продажби.

Освен за контрабанда, акцията през ноември бе и за това дали се спазва данъчното и осигурително законодателство. Тя бе ръководена от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП.

В рамките на мероприятието бе заловено и лице, предлагащо за  продажба фактури. Към момента са възложени данъчни проверки на лицето и баща му, за които има предварителна информация, че притежават скъпи недвижими имоти и луксозни автомобили. Проверките ще установят произхода на средствата на двамата за поддържане подобен стандарт на живот.

Засечени са били четирима търговци на тържището с натрупани данъчни и осигурителни задължения към бюджета на обща стойност 50 000 лева. За принудителното им събиране са предприети действия от публичните изпълнители от дирекция „Събиране“, допълват от НАП.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини