Малки художници от СУ "Любен Каравелов" откриха своя първа изложба

    Първа изложба от свои рисунки откриха децата от клуб "С молив и четка" в Средно училище "Любен Каравелов". Той се реализира по проект "Твоя час" на Министерството на образованието. Експозицията бе разположена в галерия "Петко Чурчулиев" в т.нар. зала №3. Така я определи галеристката Антоанета Станчева, която призова и други димитровградски клубове и училища да изложат в бъдеще тук творби на своите възпитаници.

    21 деца от 1 до 4 клас са част от клуб "С молив и четка", ръководени от преподавателя и художник Борислав Бончев. Творбите в изложбата над 40 на брой и са създадени в последната година. Те представляват пейзажи, портрети, натюрморти, както и рисунки от различни материали - молив, въглен, сух пастел, акварел, апликация, Малките творци успешно са направили копия на известни картини на Владимир Димитров -Майстора, както и на творби на импресионисти като Дега, Моне, Реноар и др.

    "Впечатлена съм, че в това бездуховно време един учител помага на децата да създават свои творби", заяви Антоанета Станчева. Тя призова родителите да поддържат искрата на изкуството у децата и да поощряват. Младите таланти обещаха още нови творчески изяви.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини