Европейският ни шампион по карате Тодор Събев с мозъчни кръвоизливи

Европейският ни шампион по карате Тодор Събев остава в реанимация за наблюдение. 22-годишният спортист е в съзнание и контактен, но състоянието му е тежко. 

Тодор Събев получи мозъчен кръвоизлив след два нерегламентирани удара в главата след края на финалната му среща с румънски състезател на Европейското първенство по Шотокан Карате-До в Сърбия. Вчера пострадалият каратист беше транспортиран от болницата в Белград във Военномедицинската академия в София с военнотранспротния самолет „Спартан” по нареждане на премиера Бойко Борисов.

Президентът на Българската федерация по Шотокан Карате-До Александър Славков съобщи, че Събев е ударен изненадващо два пъти в главата от румънския състезател след края на състезанието в Суботица в неделя, съобщи bTV. Това се е случило на финалната среща, когато нашият играч отбелязал победа.

По думите на Славков 22-годишният ни спортист е бил ударен, когато вече е свалил гарда и е излязъл от кондиция.

"Ситуацията беше изнервена, беше важна финална среща", коментира още президентът на федерацията по Шотокан Карате-До.

Най-критично е било състоянието на Тодор Събев в неделя през нощта, имало е опасност за живота му.

„Събев е на 22 години, тази година ще навърши 23 години, от Русе и учи право. Той е един от най-техничните играчи, твърдо момче е”, каза още Славков.

Пред Нова телевизия треньорът на националния отбор по карате Димитър Тодоранов също бе категоричен, че ударът на румънеца е бил извън правилата и състезанието. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини