26 °C

Каравеловци посрещнаха поетеса от Стара Загора

Поетесата от Стара Загора Мария Донева тази сутрин гостува на четвъртокласниците от СУ "Любен Каравелов" днес. Тя посети часа по литература на възпитаниците на 4 б клас с ръководител Стела Иванова.

"Много исках децата да се запознаят с един мил и топъл човек в навечерието на Коледните празници и в лицето на Мария открихме такъв човек", сподели преподавателят.

Пред малчуганите поетесата разкри една по-различна своя страна - драматургията и това, че от години е преводач на детски книжки. Мария Донева поставя пиеси на сцената на старозагорския Драматичен театър. Работи и като режисьор в психиатрична болница в Раднево, където театърът е част от арт-терапията на пациентите.

Да си правят често изненади и да правят това, което обичат посъветва поетесата четвъртокласниците. И допълни, че приятните неща в живота са по желание, а лошите -задължителни.

Децата прочетоха свои творби на поетесата, бяха й подготвили подаръци, а тя раздаде автограф с лично послание.на всяко едно.Визитата приключи с обещание за нови срещи с възпитаниците на СУ "Любен Каравелов"

Тази вечер в Стара Загора е премиерана на първата книга с разкази на Мария Донева. Тя носи заглавието "Как спрях да крада".


Хороскоп за 21.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини