Каравеловци посрещнаха поетеса от Стара Загора

    Поетесата от Стара Загора Мария Донева тази сутрин гостува на четвъртокласниците от СУ "Любен Каравелов" днес. Тя посети часа по литература на възпитаниците на 4 б клас с ръководител Стела Иванова.

    "Много исках децата да се запознаят с един мил и топъл човек в навечерието на Коледните празници и в лицето на Мария открихме такъв човек", сподели преподавателят.

    Пред малчуганите поетесата разкри една по-различна своя страна - драматургията и това, че от години е преводач на детски книжки. Мария Донева поставя пиеси на сцената на старозагорския Драматичен театър. Работи и като режисьор в психиатрична болница в Раднево, където театърът е част от арт-терапията на пациентите.

    Да си правят често изненади и да правят това, което обичат посъветва поетесата четвъртокласниците. И допълни, че приятните неща в живота са по желание, а лошите -задължителни.

    Децата прочетоха свои творби на поетесата, бяха й подготвили подаръци, а тя раздаде автограф с лично послание.на всяко едно.Визитата приключи с обещание за нови срещи с възпитаниците на СУ "Любен Каравелов"

    Тази вечер в Стара Загора е премиерана на първата книга с разкази на Мария Донева. Тя носи заглавието "Как спрях да крада".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини